Kokoskakor med chokaldbitar
Jag lovade en läsare att lägga upp receptet på mina kokoskakor jag bakade tidigare i veckan. Här kommer receptet! Jag har blandat riven kokos med bland annat hasselnötter och choklad. Ta den typ av choklad du tycker är godast! Tänk på att välja ekologisk riven kokos, då jag har sett att de har lägre kolhydratsinnehåll. Och för alla andra fördelar ekologiska produkter för med sig såklart!

Kokoskakor med chokaldbitar – 8 stycken
25 gram rumsvarmt smör
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
15 gram hasselnötter
10 gram sockerfri choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna och hacka chokladen. Blanda detta med resterande torra ingredienser. Blanda till sist noga med det rumsvarma smöret. Forma åtta stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
De här kakorna låter helt i min smak! Kanske blir det kakor till nästa helg då! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Hej!
Jätte inspirerande och fin blogg! :)
Jag undrar vad det är för sockerfri choklad du oftast använder dig av? Vilket märke och ungefär till vilket pris?
Kram
Vilka härliga kakor choklad och kokos:)
Jag älskar kakor... de är farligt goda i alla sorter och format! Allt du gör ser så gott ut.
Åh, nå ble jeg glad! Takk for oppskrift, den skal prøves så fort som mulig! :D
Jeg lurer på en ting: Finner du på alle oppskriftene dine selv? Du er veldig inspirerende!
Klem
Veldig imponerende, stå på!
Og for meg som ikke tåler gluten, er bloggen din midt i blinken! :)
Gjorde dessa kakor för en stund sen. Råkade pulvrisera chokladen i mixern istället för att finhacka den. Den Smeten kan man ju lätt använda till chokladbollar! Kakorna blev också goda men stelnar inte så bra men det beror kanske på pulverchokladen. .