bakasockerfritt

Päron- och kanelkaka

 

Min päron- och kanelkaka är en av mina topp-fem bakverk! Och det knäppa är att den är utan choklad - annars är oftast mina favorit bakverk väldigt chokladiga. Päronen gör den helt underbart saftig och kanelsmaken passar perfekt till! Den gräddiga toppingen gör helt enket att det blir om möjligt ännu bättre. Åh, nu vill jag baka denna kaka igen!

 

 

 

 

 

 

Päron- och kanelkaka

 

Kakan:
230 gram päron (ca 2 små)
1 msk vatten
1 msk vispgrädde
125 gram smör
3 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
3 msk kokosmjöl
½ dl riven kokos
1 2/3 - 2 dl stevia strö
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver

 

Gräddtopping:
2 dl vispgrädde
1 – 1 ½ msk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver
eventuellt 1 äggula

 

 

Kakan:
Skär päronen i midre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten och 1 msk vispgrädde. Skjud i ca 10 minuter under omrörning tills det mesta av vätskan avdunstat. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till kakan (hasselnötsmjölet kan dusjälv  göra genom att mixa hasselnötter utan skal tills det blir ett mjöl) och tillsätt det smälta smöret. Rör ner päronbitarna och till sist de vispde äggen. Smöra och bröa en 24 centimeters springform med mandelmjöl och häll i päronsmeten.  Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 22-25 minuter.

 

Gräddtopping
Vispa grädden fluffig med elvisp. Tillsätt stevia strö, vaniljpulver  och eventuellt äggulan (äggulan gör kakan krämigare) och fortsätt vispa till en tjock konsistens. När kanel- och päronkakan svalnat brer eller spritsar du på gräddtoppingen ovanpå kakan.

 

Tips: Kakan är god även utan toppingen!

 

 

 

 

 

 
Receptet hos Kung Markatta hittar ni här!

 

 


Kommentarer
Postat av: Simone

Åh ja tar gärna en bit,låter riktigt gott.

2012-09-27 @ 18:59:12
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Lana

Vilken god kaka! :)
Jag ska kika inne hos dig nu igen och bestämma vilket bakverk jag ska göra till lördagens efterätt då vi ska ha gäster som precis som vi äter lågkolhydratkost! :)
Ha en toppen kväll!
kram kram
//Lana

Svar: JA! Vad glad jag blir över att du vill baka mer :) Kanske blir en helg grej? ;)
Marja

2012-09-27 @ 20:06:33
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Elin

Ser otroligt gott ut precis som resten av det du bakar. Själv bloggar jag också om lchf och min vardag men är inte på långa vägar så duktig som du på att baka. Otroligt fin blogg :)

Svar: Tack snälla du! Ska genast spana in din blogg!
Marja

2012-09-27 @ 20:16:35
URL: http://www.elinsvantesson.blogg.se
Postat av: Vonskareng

Fy tusan vad krämig o god den ser ut!

Svar: Det här är nog den saftigaste kakan jag hittills lyckats göra!
Marja

2012-09-27 @ 21:05:36
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Anna

Mums vilken härlig kaka!
Men nu vet du att du bör fortsätta med chokladen. För järnets skull menar jag ;) haha!

Svar: Och för själens såklart! :)
Marja

2012-09-27 @ 22:08:15
URL: http://annasmatkoll.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Otroligt smarriga och vackra bakverk du gör! Keep it going :)

2012-09-27 @ 22:19:27
URL: http://kanelsnackan.blogg.se
Postat av: Ebba M

SV: Åh tack! Det där ser jättemumsigt ut!

2012-09-27 @ 22:21:54
URL: http://iphotography.blogg.se
Postat av: Amy's piece of cake

Låter och ser hur ljuvligt gott ut som helst!

2012-09-27 @ 22:44:28
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Madde K

Vilka smarriga recept du kommer med nu! Blir ju riktigt sugen! :D

2012-09-27 @ 22:54:32
URL: http://maddeswellbeing.blogg.se
Postat av: Katarina

Frukt gör bakverk saftiga och goda och gott med både mandel- och hasselnötsmjöl i kakan. Kram!

2012-09-28 @ 04:15:26
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Pernilla

jag tror knappt jag testat kombon päron + kanel, kör alltid med päron + ingefära, men päron + kanel måste ju också testas :)

2012-09-28 @ 12:57:12
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Veronica

Jisses, den där såg fantstiskt god ut!!

2012-09-28 @ 13:15:30
URL: http://veronicas.shapemeup.se
Postat av: Maria

Så fin blogg du har! :)

2012-09-28 @ 14:23:56
URL: http://lifenlove.blogg.no
Postat av: Mamma

Denna kaka är verkligen god,smälter i munnen.

2012-09-28 @ 20:45:40
Postat av: Angelica - Vardagsliv med LCHF

Har du någon aning om ditt kokosmjöl beter sig som kokosnötsmjölet jag använder? Tänker på mängden...

Svar: Dessa mjöl bör vara samma sorts mjöl och fungerar därmed på samma sätt :)
Marja

2012-09-29 @ 15:36:33
URL: http://ankianka.blogg.se
Postat av: Anna Nyström

Gjorde denna i helgen. Supergod!!!

Svar: Vad roligt, så glad jag blir!! Den är verkligen en av mina favoriter :)
Marja

2012-10-01 @ 09:03:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0