Mandel- och syltkakor
Denna måndagskväll bjuder jag på ett småkaksrecept! Det var nu ett tag sedan jag la upp ett sådant. Småkakor är oftast så enkla att göra samtidigt som de är svåra att få annat än goda. Men detta är dock inte vilken småkaka som helst, utan den gömmer ett lager sylt (nåja, mosade bär i varje fall) i mitten!
Mandel- och syltkakor – 6 stycken
Kakdeg:
30 gram smör
10 gram mascapone
½ dl mandelmjöl (av mandel utan skal)
1 ½ tsk kokosmjöl
2 krm bakpulver
2 msk stevia strö
2 droppar bittermandelarom
½ krm vaniljpulver
Sylt:
15 gram jordgubbar/hallon
2/3 msk stevia strö
ev. ½ krm vaniljpulver
Kakdeg
Blanda alla ingrdienserna till en deg/smet. Fördela hälften av degen i sex stycken småbrödsformar.
Sylt
Mixa/mosa bären tillsammans med stevia strö och vaniljpulver.
Lägg sylten ovanpå degen i formarna. Fördela resterande kakdeg ovanpå sylten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
Dubbla gärna satsen om du vill ha fler kakor!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3528675/images/2012/sam_0964_50689e9e9606ee417c079296.jpg)
Åh vilken perfekt blogg! Blir att följa dig på bloglovin :))
Mmmmm *dregglar*
Vilka underbara saker du bakar!
Har du skrivit rätt på sötningen? Jag provade receptet och vi tyckte det blev alldeles för sött.