Kärleksmums
Idag lägger jag upp mitt första recept som jag gjort till Kung Markatta: Kärleksmums. Denna underbara skapelse var det absolut första jag tänkte på då det bestämdes att jag skulle få bidra med recept till Kung Markatta! Jag vet att jag lagt upp kärleksmumsrecept två gånger innan, men nu har jag gjort om det en aning och detta är alltså (för tillfället i varje fall) det ultimata receptet! Som jag skrev förut skulle jag kunna äta kärleksmums till frukost, lunch och middag. Och mellanmål. Här hittar ni receptet på Kung Markattas hemsida.
Glöm inte att du kan vinna tre stycken ekologiska produkter: mandelmjöl, kokosmjöl och lakrtispulver. Tävla gör du här!
Kärleksmums
Chokladsmet:
180 gram smör
3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
2 ½ dl stevia strö (eller annan sötning som är lika söt som socker)
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Chokladkräm:
120 gram smör
130 gram mascarpone
3 msk riven kokos
2/3 msk hett vatten
2/3 tsk snabbkaffe 3 ½ msk stevia strö (eller annan sötning som är lika söt som socker)
1 2/3 msk kakao
1 ½ krm vaniljsocker
Kokos att strö över och att bröa formen med
Chokladsmeten:
Smält smöret. Vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och häll på det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 26-28 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.
Chokladkräm:
Börja med chokladkrämen. Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt)och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, stevia strö och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.
Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!
Tips: Servera gärna kakan rumsvarm. Låt den därmed stå i rumstemeratur i någon timme om den tidigare förvarats i kyl.
Den här kakan verkar jättegod! :)
Måste också baka den nån gång! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Den kakan ser saftigare ut än den vanliga kärleksmumsen! Me like!
Bästa receptet! Älskart! Nästa gång gör jag några små ändringar så det blir ännu snällare för magen :D
Mums för kärleksmums! Andas lite barndomsminnen där... :)
Kakan ser saftig och jättegod ut!
Den här kakan ser jättekrämig och god ut!!! Mums
Såg i något kommentarsfält att du gjort nutellaglass, så jag kikande in för att se om den hamnat här. Har nämligen själv en nutellaglass som står på svalning i kylen, och jag tänkte att din nog är annorlunda och sockerfri, något att inspireras av :)
Att jag snubblade över det här kärleksmumsreceptet är nog inte bra för midjemåttet...:)
Ser verkligen smarrigt ut!
Mums så gott det ser ut!!!! Kan nog också tänka mig att äta kärleksmums till alla måltider ;-)
Hej, kul att du hade hittat in på min blogg :) jättefin blogg du har, hit ska jag besök fler gånger. Du verkar ha många smarriga recept och som är naturligt glutenfria ;)
Holy, Moly! Dom har ser ju heeelt gudomligt goda ut! :)
KärleksMUMS är verkligen rätt ord!
Ha en riktigt härlig helg!
/ Sonja
Testade det här receptet igår och det blev jättegott! Dock är det första gången jag använder stevia och var väldigt ovan vid smaken, så jag använde lite honung i chokladkrämen för att inte få det allt för nytt. Men är det okey om jag lägger ut receptet på min blogg om du får en länkning i början av inlägget? :)
Kram Lisa
Galet god!!
Min blev dock inte lika vacker som din, då önskemålet här alltid är dubbel choklad och kaffekräm ovanpå.. Nästa gång blir det bara ett sats ovan! :)
Vad glad jag är att du kommenterade min blogg så att jag hittade hit! :) Jag provade baka denna kärleksmums , med några små ändringar efter min smak, och jäklans vad go kakan blev! Din blogg är nu tillagd som favorit :)
Hej! vilken otroligt fin blogg du har ! :) Vilka recept! Och va bra att du länkar till andra!
Superfina bilder! :)
Jag har lagt till din blogg i min följa lista!
Tack for en underbar blogg. Har du prövat att göra krleksmums i en liten form? i så fall kan du väl lägga ut det receptet.