bakasockerfritt

Blåbärskakor

Det är ganska sällan jag har haft bär i mina småkakor. Men jag har recept på både hallonkakor och blåbärskakor i lager! De söta blåbären jag använde passade verkligen bra i dessa kanpriga kakor som dessutom smakar lite av kanel. Perfekt till kvällsmyset! Eller helgmyset, eller fikamyset.
 
Idag har jag både gått ett par timmar i skolan och jobbat ett kortpass. Ikväll blir det plugg och förmodligen lite bakande av saffranskakakor.
 
 

 

 

Blåbärskakor – 8 stycken

 

50 gram smör
1 dl mandelmjöl
4 msk havregryn
4 msk stevia strö
1 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
2 msk blåbär
1-2 krm kanel

 

 

Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dom på en plåt täckt med bakplåtspapper. Lägg några blåbär på varje kaka och tryck ner bären en aning. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: emma

hej. Vad mycket gott du har på din sida. Kul att du bakar utan riktigt socker :)

2012-11-21 @ 22:32:07
URL: http://chokladhallon.blogspot.se/
Postat av: Linn

Ser superfina och goda ut. De ska jag testa någongång. Fina skålar också. Jag har den rosa:)

2012-11-21 @ 23:09:37
URL: http://mittbastaliv.blogspot.se
Postat av: Lana

Oh vilka goda kakor! Blåbär är så gott att ha i bakverk! :)
Ha en toppen torsdag!
Kram
//Lana

2012-11-22 @ 05:44:51
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Tant Gul

Åh vad gott. Du har också börjat baka med saffran såg jag. Trevligt!

2012-11-22 @ 10:19:49
URL: http://tantgulsblogg.se
Postat av: Amy's piece of cake

Jättefina kakor och bra med blåbär som är så nyttigt :) Antar att man kan använda frysta blåbär?

Svar: Yes, det var det jag gjorde! Men jag tinade dom först så det inte blir onödig vätska.
Marja

2012-11-22 @ 11:18:21
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Karn

Kan man utesluta havregryn eller har d en viktig funktion? Kankse kan ta fibrex istället?

Svar: Det går givetvis att byta ut! Men havregryn suger ju upp mycket vätska, så det får man tänka på. Fiberex har jag dock aldrig använt.
Marja

2012-11-22 @ 17:56:12
URL: http://www.karinslchf.blogg.se
Postat av: Baksugen

Vad goda dom ser ut! Har inte ännu testat att ha blåbär i småkakor men det ska definitivt provas!

2012-11-23 @ 09:10:39
URL: http://baksugen.blogspot.com
Postat av: Karin

Jag tog kokos och det blev bra :)

2012-11-23 @ 10:13:20
URL: http://www.karinslchf.blogg.se
Postat av: Carina

De här ser riktigt goda ut. Måste testa!!

2012-11-23 @ 11:21:11
URL: http://carinasbakkonst.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0