bakasockerfritt

Kokosolja


Idag har jag handlat ännu mer LCHF ingredienser: jordnötssmör (utan socker självklart), kallpressad kokosolja och hasselnötter som jag senare ska göra hasselnötchoklad av (typ nutella).

Kallpressad kokosfett/kokosolja ska vara rena rama undret för kroppen! Det är en väldigt hälsosam olja med mycket näring. Kokosolja går även bra att steka i eftersom det klarar av höga temperaturer. Den börjar inte oxidera föräns vid 198 grader! Vid en temperatur på under 25 grader är kokosoljan gråvit och fast, men då temperturen stiger blir den flytande. Oljan/fettet tas snabbt upp av kroppen och omvandlas snabbt till energi. Kokosoljan sänker även det dåliga kolesterolet (LDL), bidrar till en balans mellan omega 3 och omega 6 och är snällt mot matsmältningen (i kontrast till många andra fetter). Vill man använda oljan utöver matlagningen, går det alldelles utmärkt att använda den på kroppen med många positva effekter!

Lägg märke till att det är en stor gigantisk skillnad mellan det kokosfett som jag skriver om och det härdade kokossmör som går att köpa i silvrpaket i kyldiskarna. Det härdade kokossmöret är processat så att fettsyrorna ändrats.



Jordnötssmör och kokosolja. Mmm....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0