bakasockerfritt

Päron- och kanelkaka

 

Detta recept kvalar lätt in på min topp10-lista över favoritrecept! Päronet gör kakan saftig och kanel passar perfekt till och gör det lagom kryddig. Viktigt är att välja ett smakrikt päron, jag har här valt "Taylors gold". Men jag gissar på att "Conference" passar bra det med.

 

 

 

Jag hade i vanlig ordning svårt att vänta tills kakan svalnat innan jag bredde på glasyen, och tog bort formen innan glasyren stelnat. Detta resulterade i den rinnande glasyren och en inte alltör smickrande bild. Men jag lovar att denna päronkaka är god!

 

 

 

Päron- och kanelkaka

 

Kakan:
½ päron
30 gram smör
1 ägg
3/5 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ krm vaniljpulver

 

Vaniljtopping:
30 gram mascarpone
4 msk vispgrädde
1 msk stevia strö
½ km vaniljpulver

 

Kakan
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Rör ner äggulan och tillsätt även smöret. Vispa ggvitan hårt och rör även ner detta. Hacka ett halvt päron i mindre bitar och blanda i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) liten form som är 12 cm i diameter.  Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

 

Vaniljtoppingen
Vispa mascarpone med vispgrädden med en elvisp. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och fortsät vispa till en tjock konsistens. När päron- och kanelkakan svalnat brer du på vaniljtoppingen ovanpå!

 

För en större form som är 24 cm i dimater går det utmärkt att fyr- till sexdubbla alla ingredienser och förlänga gräddningstiden en aning.

 

 

 

Tips: Kakan är god även utan toppingen!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Katarina

Ser riktigt gott ut med den rinnande glasyren!

Svar: Vad kul att mitt lilla misstag blev till något bra!
Marja

2012-07-26 @ 11:31:59
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: LIIV - vanlig men unik

Mmums! :D

2012-07-26 @ 15:31:27
URL: http://liivahliin.blogg.se
Postat av: Lana

Oh, vad gott! Den här kakan skulle jag kunna baka till min familj, kanske ersätta steviaströ med kokossocker!
De klarar av det! :)
Vad kul att du hittade min dotters blogg! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana

Svar: Jag har faktiskt aldrig testat kokossocker, men hört mycket gott om det! Jag visste inte att hon var din dotter, hon hade en så söt blogg att jag var "tvungen" att kommentera!
Marja

2012-07-26 @ 18:16:40
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Åh va mumsigt!

2012-07-26 @ 19:04:04
URL: http://littledessert.se
Postat av: Amy's piece of cake

Låter jättegott med den kombon! :)

2012-07-26 @ 21:28:23
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI - har gjort glassdessert med MARSHMALLOWSÅS och kakbotten! ♥ ♥ ♥

Päron och kanel lät supergott! :)

2012-07-27 @ 09:00:12
URL: http://bambi.blogg.se
Postat av: Simone

Mums,tycker den ser helt ljuvlig ut och skulle gärna ta mig en bit,yummi

2012-07-27 @ 09:42:43
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Jasmine

Det vattnas i munnen!!

2012-07-27 @ 10:09:42
URL: http://freeyourmind.myshowroom.se
Postat av: Emelie

Denna måste jag testa att göra, men har lite frågor ang ingredienser.
Vart hittar jag kokosmjöl och vaniljpulver
är Stevia strö typ samma som Sötin?

Sen skriver du att man ska 4 eller 6 dubbla receptet till en 24 cm form, men du hade ju en 12 cm form borde inte d räcka att dubbla receptet?

Kan man äta denna goda kaka som mellanmål istället för tex kvar/turkisk yoghurt, eller är den kanske typ samma som en vanlig kaka/kladdkaka??

Precis hittat till din blogg, men har hittat massa goda saker :)

Vaniljtopping:
30 gram mascarpone
4 msk vispgrädde
1 msk stevia strö
½ km vaniljpulver

Svar: Kokosmjöl och vaniljpulver hittar jag i en välsorterad livsmedelaffär vid bakprodukterna. Det går även att beställa via internet! Stevia strö liknar sukrin/sötin, bara att det inte innehåller någon stevia (med de är ersättbara med varandra). Räknar man omkrets/volym så kräver det en annan beräkning än att endast dubbla ingredienserna. Jag rekommenderar ca fyr-femdubbla för att det ska bli bra (och förlänga gräddningstiden).
Jag tycker att man kan äta dessa bakverk dom mellanmål! De består av mycket bra fetter och stevia strö påverkar inte blodsockret. Däremot ör du inte äta alltför mycket av söta bakverk om du lätt blir "triggad" av söta smaker, vilket många kan bli. Mascarpone är mjuk ost som brukar användas i desserter. Vad kul att du gillar min blogg! :)
Marja

2012-07-27 @ 11:12:19
Postat av: Emelie

mascarpone vad är det?

2012-07-27 @ 11:20:51
Postat av: Emelie

Tack för svaren! Nu ska jag in i djungeln och handla och baka någon dag när regnet öser ner. Men nu blir d Bruce här i gbg :) Trevlig helg!!

Svar: Fråga bara mer om du har fler saker du vill veta! Vad roligt att se Bruce!! Hoppas du har det jättetrevligt :)
Marja

2012-07-27 @ 16:07:31
Postat av: bella

ser gott ut :D

2012-07-27 @ 20:30:58
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Jennifer Filippou

Mmm det lät gott!! :))

2012-07-28 @ 21:27:09
URL: http://missjennifer.spotlife.se/
Postat av: Carro

Det där verkar helt sjukt gott!

2012-07-30 @ 11:52:14
URL: http://carolineannamarie.blogg.se
Postat av: Bia

Tack för receptet! Den blev supergod! Saftig och med mycket smak.

Svar: VAd glad jag blir att du tyckte om den! Toppenkul :-)
Marja

2012-08-08 @ 14:15:42
URL: http://biaweb.se
Postat av: Caroline

Mums! Vilken härlig blogg! Måste testa flera recept! Och underbart att det är glutenfritt! :D

2012-08-10 @ 16:02:44
URL: http://awesomecaroline.blogg.se
Postat av: wera

mums vilken härlig blogg måste tästa något recept. jaja det du har bakat ser ju helt fantasktiskt ut titta in på min blogg om du vil ;)<3 kramizz wera

2012-08-10 @ 22:15:22
URL: http://blogggwera.blogg.se
Postat av: MIja

Dina bakverk ser fantastiskt goda ut.
Så fina bilder och härlig blogg.

Mvh Mija

Svar: Tack så mycket! Alla snälla kommentarer gör mig så glad :-)
Marja

2012-08-10 @ 23:29:59
URL: http://mijasinger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0