Päron- och kanelkaka
Detta recept kvalar lätt in på min topp10-lista över favoritrecept! Päronet gör kakan saftig och kanel passar perfekt till och gör det lagom kryddig. Viktigt är att välja ett smakrikt päron, jag har här valt "Taylors gold". Men jag gissar på att "Conference" passar bra det med.
Jag hade i vanlig ordning svårt att vänta tills kakan svalnat innan jag bredde på glasyen, och tog bort formen innan glasyren stelnat. Detta resulterade i den rinnande glasyren och en inte alltör smickrande bild. Men jag lovar att denna päronkaka är god!
Päron- och kanelkaka
Kakan:
½ päron
30 gram smör
1 ägg
3/5 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ krm vaniljpulver
Vaniljtopping:
30 gram mascarpone
4 msk vispgrädde
1 msk stevia strö
½ km vaniljpulver
Kakan
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Rör ner äggulan och tillsätt även smöret. Vispa ggvitan hårt och rör även ner detta. Hacka ett halvt päron i mindre bitar och blanda i smeten. Häll i en bröad (mandelmjöl) liten form som är 12 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Vaniljtoppingen
Vispa mascarpone med vispgrädden med en elvisp. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och fortsät vispa till en tjock konsistens. När päron- och kanelkakan svalnat brer du på vaniljtoppingen ovanpå!
För en större form som är 24 cm i dimater går det utmärkt att fyr- till sexdubbla alla ingredienser och förlänga gräddningstiden en aning.
Tips: Kakan är god även utan toppingen!
Ser riktigt gott ut med den rinnande glasyren!
Mmums! :D
Oh, vad gott! Den här kakan skulle jag kunna baka till min familj, kanske ersätta steviaströ med kokossocker!
De klarar av det! :)
Vad kul att du hittade min dotters blogg! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Åh va mumsigt!
Låter jättegott med den kombon! :)
Päron och kanel lät supergott! :)
Mums,tycker den ser helt ljuvlig ut och skulle gärna ta mig en bit,yummi
Det vattnas i munnen!!
Denna måste jag testa att göra, men har lite frågor ang ingredienser.
Vart hittar jag kokosmjöl och vaniljpulver
är Stevia strö typ samma som Sötin?
Sen skriver du att man ska 4 eller 6 dubbla receptet till en 24 cm form, men du hade ju en 12 cm form borde inte d räcka att dubbla receptet?
Kan man äta denna goda kaka som mellanmål istället för tex kvar/turkisk yoghurt, eller är den kanske typ samma som en vanlig kaka/kladdkaka??
Precis hittat till din blogg, men har hittat massa goda saker :)
Vaniljtopping:
30 gram mascarpone
4 msk vispgrädde
1 msk stevia strö
½ km vaniljpulver
mascarpone vad är det?
Tack för svaren! Nu ska jag in i djungeln och handla och baka någon dag när regnet öser ner. Men nu blir d Bruce här i gbg :) Trevlig helg!!
ser gott ut :D
Mmm det lät gott!! :))
Det där verkar helt sjukt gott!
Tack för receptet! Den blev supergod! Saftig och med mycket smak.
Mums! Vilken härlig blogg! Måste testa flera recept! Och underbart att det är glutenfritt! :D
mums vilken härlig blogg måste tästa något recept. jaja det du har bakat ser ju helt fantasktiskt ut titta in på min blogg om du vil ;)<3 kramizz wera
Dina bakverk ser fantastiskt goda ut.
Så fina bilder och härlig blogg.
Mvh Mija