bakasockerfritt

Äppelpaj med toscatäcke

Idag har jag en av mina lediga dagar, så skönt!  Denna vecka är riktigt lyxig då jag endast jobbar tre dagar under hela veckan! Då blir det extra mycket tid till bloggande och bakande. Dagen ska spenderas med först en brunch på förmiddagen och sedan en fika på eftermiddagen. Och ikväll blir det ett efterlängtat steppass! Plus bakande där mellan :)

 

Idag lägger jag upp ett recept på en lättlagad äppelpaj. Den är lite annorlunda mot vanliga smulpajer, då det istället är ett toscatäcke jag har över äpplena! Välj ett välsmakande och smakrikt äpple. Ett tråkigt äpple kan ju förstöra hela kakan. Mitt favoritäpple som jag använder mig av är "jazz".

 

 

 

 

Äppelpaj med toscatäcke

 

½ äpple
½ tsk kanel
½ msk stevia strö

 

Toscatäcke:
1 dl mandelspån
1- 1 1/4 msk stevia strö
30 gram smör
2 msk vispgrädde
½ krm vaniljpulver

 

Skär ett halvt tvättat och smakrikt äpple i skivor. Blanda med kanel och stevia strö. Lägg i en smord pajform som är 16 cm i diameter. Smält smör och grädde till toscatäcket i en kastrull. Blanda ner vaniljpulver och stevia strö. Skjud i ca 10 minuter tills smeten tjocknar. Rör ner mandelspånen. Skjud eventuellt någon minut till tills ”smeten” är tjock. Fördela toscatäcket på äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grder i 15-20 minuter tills toscatäcket börjar ta färg. Servera gärna vaniljsås eller glass!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: GeMina Arts

wow vad gott!:)

var gärna med i veckans blogg och vinn en länk i en vecka :)Gå in på: http://geminaarts.blogg.se/2012/july/veckans-blogg-1-2-3.html
annars får du ha en bra dag!

2012-07-31 @ 10:35:14
URL: http://geminaarts.blogg.se
Postat av: Lana

Mmm... vad gott det låter! Det receptet sparar jag till kommande äppeltider! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

2012-07-31 @ 11:25:27
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Linn

Låter jättegott. Kör en liten rivstart med LCHF nu och undviker frukt helt nu i början, men sen ska jag testa. Har varit skeptiskt till alla sötningsmedel, men igår bakade jag med Stevia Strö och det blev jättebra. Godare än vanliga muffins var makens betyg:)

Svar: Då är det bra att undvika frukt i början! Jag har faktiskt inga problem alls med bismaken från stevia strö, jätteskönt! Jag äter mycket hellre bakverk som är gjorda med stevia strö och liknande än med socker :) Hoppas du hittar mycket inspiration här!
Marja

2012-07-31 @ 12:10:23
URL: http://mittbastaliv.blogspott.com
Postat av: Sanna

Det här snor jag rakt av! Mums!

2012-07-31 @ 13:38:38
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

åh tjusigt!

2012-07-31 @ 20:28:09
URL: http://ninnzanlee.blogg.se
Postat av: Jennifer Filippou

Sv: Ja just det! Grönsaksbiffarna! Ska testa de! :D
Gud ja! Vi måste baka ihop snart. Kanske nästa gång vi ses? Handla Gateau, sen handla till bakning och hem och baka ? :))

2012-07-31 @ 22:51:46
URL: http://missjennifer.spotlife.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Så god pajen ser ut. Gjorde toscabullar för ett tag sen, det är gott med toscatäcke!
Stevia har jag ännu ej smakat. Blir det bra?

Svar: Visst är det gott med tosca! Jag använder stevia strö (ica:s) som är liksa sött som socker och med samma konistens - men påverkar inte blodsockret! Jag tycker det är ett perfekt substitut. Men vissa känner en bismak av det. Jag tycker iaf att du ska testa :)
Marja

2012-08-01 @ 08:52:27
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: Therese - Glutenresan

Ser supergott ut!! Låter verkligen superhärligt att bara jobba tre dagar och var ledig resten av veckan :)

Svar: Det är verkligen riktigt underbart. Kan det inte få vara så sedan också??
Marja

2012-08-01 @ 12:01:40
URL: http://teatravel-glutenresan.blogspot.com/
Postat av: Jeanette

Tack för besöket! Denna paj ser otroligt god ut den måste jag testa =)

2012-08-01 @ 13:05:11
URL: http://www.nettansgodsaker.com
Postat av: Johanna

Äppelpaj är en självklarhet så här i slutet av sommaren och denna lät otroligt god - mums! ;)

2012-08-02 @ 09:01:18
URL: http://alovelycake.blogspot.com
Postat av: Karin

Tack för receptet! Jättegott :)Kul att se att det går att baka fina, goda kakor mm utan vanligt socker. Ser fram emot nästa recept!

2012-08-02 @ 09:31:22
Postat av: Lena

spar till äpplena är klara här!
// Lena

2012-08-02 @ 14:56:48
URL: http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/
Postat av: Sara Ekman

Åh vad gott :)

2012-08-03 @ 19:57:01
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ser underbart gott ut. Skall genast testa denna då jag är åter på hemmaplan.
Lite trixigt att vara på semestervistelse hos
" gamlingar" som alltid vill äta färskpotatis och köpesglass.
Ska du INTE ha lite?
Nej tack, idag har jag gjort egen gräddglass med vitt mandelsmör
Och 70% blåbärschoklad.Undra vems som blir godast.
Din paj till denna borde vara mumma.
Länkar naturligtvis när jag testat.
Tack för fin sida!


Svar: Haha, förstår vad du menar! Det är inte alltid alla är så förstående när man äter inte äter allt som de själva gör. Har förövrigt en känsla om att din glass är snäppet godare ;)
Marja

2012-08-04 @ 15:30:52
URL: http://Mammissockerfria.bloggplatsen.se
Postat av: tina

Åh, äppelpaj! Det är ju nästan så att jag får lite höstlängtan, men bara nästan! :-)

2012-08-08 @ 10:32:40
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0