Saffranbiscotti
Jag har bakat saffranbiscotti till jul under de senaste kanske tio åren. Men i år blir det första gången jag bakar dem utan socker och vetemjöl! Dessa är för mig en riktig klassiker och den sockerfia varianten kommer defenitivt att bakas igen. Perfekta att göra nu när tredje advent och julen börjar närma sig! De gäller att ha dem ganska länge i ugnen så att de blir riktigt knapriga. De är dock forttfarande en aning mjuka när de är varma, men kommer att bli hårda ner de fått kallna.
Biscotti med saffran – ca 20 stycken
25 gram rumsvarmt smör
1 ägg
25 g sötmandel
3 msk stevia strö
1 krm saffran
2 ½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175˚C. Blanda ihop smöret, stevia strö och saffran med en elvisp.Tillsätt ägget och rör lite till. Blanda ner resterande ingredienser och blanda till en (ganska kladdig) deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma degen till två längder på plåten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Skär längderna sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Vänta i ca fem minuter och sätt in kakorna igen i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna. (de blir torrare/hårdare när de fått svalna).
Mums! Dessa ska jag verkligen baka till helgen! :)
Jättemycket tack för din sockerfria blogg den är guld för en som har diabetes!
Mmm... vad gott! Jag har faktiskt aldrig bakat biscotti... kanske dags att göra det efter ditt recept! :)
Ha en fin kväll!
kram
//Lana
Åhhh de är så goda dessa men vore kul o testa sockerfritt :)
Sv; Håller med! :) Sen är det skönare när man bor i en lite by som mig, finns inte så mycket att handla här :p
Jag provade dessa men utan stevia och med hackade dadlar istället, riktigt gott! Det blir nog en omgång med stevia i också :) Hoppas att du får en underbar helg!