Mjuk bananpepparkaka
Puh, idag har jag avklarat min presentation till andra seminariet (av tre) på min uppsats. Nu är det bara att ta nya tag och göra själva undersökningen! Hoppas på inte allt för mycket arbete över jul bara... Jag vill ju hinna baka då :)
Jag älskar att julbaka. Och jag älskar banankaka. Och enligt min smak passar pepparkakssmak och banan utmärkt ihop! Därför slängde jag ihop denna bananpepparkaka. Gott med en stor klick grädde till!
Mjuk bananpepparkaka
15 gram smör
½ banan (60 gram)
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
10 gram valnötter
1 msk stevia strö
½ tsk pepparkakskryddor
½ krm kanel
½ tsk bakpulver
Mosa bananen och smält smöret. Hacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda i ägg, banan och det smälta smöret. Smöra och bröa en 12- centimeters springform med mandelmjöl och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader under ca 15- 20 minuter.
Vad gott! Ja, banan och pepparkaka låter som en god kombo!
Mums, vad gott! Jag älskar smaken av banan i bakverk! :)
Ha en toppen dag!
kram
//Lana
banan och pepparkaka har jag aldrig testat, men det brukar ju vara en del "pepparkakskryddor" i banankakor så det är nog gott :)
Banankaka är gott. Och pepparkaka är gott. Så det borde ju bli gott tillsammans :-)
Roligt recept! Gillar bakning med banan, det blir så saftigt då.