Solbullar med bakerix
Här kommer ett till recept med bakerix. Jag tycker det kan vara svårt att få till bra "volym" på bröd och bullar då jag tidigare bakat och är därför väldigt glad att jag hittat bakeri som gör så att degen upför sig som om den jäser i ugnen (fast utan jäst). Denna gång blev det solbullar, det vill säga bullar med vaniljräm. Dock är jag inte så bra på att få till den runda, släta formen på bullarna. Jag får helt enkelt öva!
Solbullar med bakerix - cirka 4 stycken
Bulldeg:
1 ägg
10 gram smör
1 1/3 dl bakerix
1 krm vaniljpulver
2 ½ msk stevia strö
2 msk hasselnötsmjöl (jag mixar hasselnötter utan skal)
Vaniljkräm:
1/3 dl vipgrädde
1 äggula
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
10 gram smör
Smör och stevia strö att toppa bullarna med
Vaniljkräm
Börja med vaniljkrämen. Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull under omrörning. Vispa äggulan tillsammans med sötningen. Blanda ner grädden i äggvispet under omrörning. Häll över krämen till kastrullen igen och koka upp usamtidigt som du återigen rör om. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret. Rör tills smöret smält.
Bulldeg
Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Tillsätt smöret och de torra ingredienserna. Blanda väl till en deg. Rulla degen till fyra bollar med blöta händer (för att undvika att degen fastnar på händerna). Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Gör en djup grop i bullarna. Fyll groparna med vaniljkrämen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter tills degen blivit fast (ta gärna ut en av bullarna för att känna).
Smält lite smör och pensla på de nygräddade bullarna. Strö över stevia strö.
Appropå bakerix så kontaktade jag LCHFbutiken om denna produkt och sa att jag gillade den och bakat en hel del med detta. Gissa vad som hände då? Jag fick äran att framställa recept till dom och som tack fick jag en låda med en massa bakprodukter! Dessutom har jag ett sammarbete med ett annat företag som jag kommer berätta mer om om ett par veckor!
Jätte bra recept. Låter gott. en tanke bara. I överskriften står det 5 bullar. I beskrivningen ska man forma 4 bullar. Vart försvann den 5.e? ;)
Kul med alla produkter. Lyxigt!!!! Härligt att baka när man har stort utbud att använda.
Trevlig kväll Anna
Har nyligen hittat din blogg. Tycker själv om att baka och har börjat experimentera lite med egna recept. Din blogg ska jag tipsa om och följa! :-)
Ett stort Grattis!..:)
Vad skoj för dig..och för oss..;)
Då får vi massa goda recept..
Tack för en kanon blogg!
Kram / Silvia
Kul att få vara med och ta fram nya recept!!
Jag gillar bakerix sådär.....fast eg kan jag onte uttala mig ordentligt då jag inte fixat o trixat så mkt än ;)
Bullar med vaniljkräm är ju aldrig fel - så gott! Bakerix har jag aldrig provat förut men det låter väldigt spännande :)
Oj, mums! Det här lät ju jättegott :P
gud vad gott! gjorde vaniljmuffins ju för ett litet tag sedan..aningens onyttiigare bara ;)
Grattis :) roligt för dig!
Gud vad kul att få vara med och ta fram recept - grattis!