Chokladmuffins med hasselnötsfyllning
Denna helg kommer att bli en helg i bakningenstecken! Jag känner att jag måste passa på nu då jag fortfarande har mycket ledighet i min vardag. Plus att det är jäkligt kul också! Just nu exempelvis står en plåt med kanelhjärtan och gräddas i ugnen. Bra snacks till filmen ikväll!
Jag har även gjort ännu en variant av chokladmuffins (säkert min 10:e) och denna gång i en underbar kombo med hasselnötter. Hasselnötsfyllningen som jag har i dessa muffins är väldigt lik min hemmagjorde nutella. De flesta av er där ute har nog märkt att jag är förälskad i just chokladmuffins och nutella. Så denna muffins är som en match made in heaven för min del.
Chokladmuffins med hasselnötsfyllning – 6 till 8 stycken
Chokladmuffins:
75 gram smör
3 ägg
60 gram sockerfri choklad (jag använde mig av ljus denna gång)
1 ½ dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (jag mixar hasselnötter utan skal)
1 msk kakao
1½ msk kokosmjöl
1 1/5 dl stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Hasselnötsfyllning:
10 gram kokosolja (kan bytas mot smör)
2 msk smält smör
6 msk malda/mixade hasselnötter
3 msk stevia strö
1 msk kakao
2/3 krm vaniljpulver
Hasselnötter att lägga på muffinsen
Chokladmuffins
Smält smöret. Grovhacka den sockerfria chokladen och blanda med övriga torra ingredienser. Blanda i äggen och det smälta smöret och rör tills att blir välblandat. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills muffinsen börjar bli fasta.
Hasselnötsfyllning
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser (kokosoljan kan bytas ut mot smör, jag skulle rekommendera lite mer än 10 gram smör i det fallet).
Gröp ut en grop i mitten av muffinsen (blanda ev. det som gröpts ut med hasselnötsfyllningen) och lägg fyllningen i gropen. Platta ut det som blir över av fyllningen ovanpå muffinsen. Toppa med hela eller hackade hasselnötter!
Ser mycket gott ut, synda bara att jag är nöt allergiker! :)
Åh vad gott!
Du är älskad av folk i din närhet, glöm inte att du är unik o underbar för den du är! <3
Kramar
Åh, de där såg ju verkligen vansinnigt goda ut! Låter verkligen som riktiga toppenmuffins :)
Ja riktigt mumsig är det, dock inte perfekt att springa en mil på märkte jag.. För lite långsamma kolhydrater!
Otroligt fin och insirerande blogg du har här!
Nä men åh så roligt! Älskar verkligen julen, var bara tvungen att starta en julblogg där jag kan skriva av mig ordentligt om den!!!:D
De ser jättegoda ut.
De ser ju alltså bara fööör goda ut! Måste prova!
Ååh, ge mig! Sjukt gott ser det ut!
Ser fantastiskt gott ut!
Ser att du använder stevia istället för vanligt socker men kan man byta ut den... mot vanligt socker alltså :)
Hej! Jag vill bara säga att jag verkligen gillar din blogg, ditt sätt att baka och dina recept. Testade igår att göra Chokladmuffins med hasselnötsfyllning som fick med beröm godkänt av både oss vuxna och barnen. Barnen brukar oftast inte fullt ut acceptera LCHF-bakverken men jag har på känn att nästan alla dina recept kommer falla dem i smaken. Jag testade att ta Hasselnötssmör som bas till Nutellan också. Blev riktigt bra tycker jag. Till helgens fikabesök MÅSTE jag bara testa din kladdiga äppelkaka. Det ser jag fram mot. Tack för en bra blogg! :)