bakasockerfritt

Cashew- och kokoskakor

 

Idag har det varit en hel del flängande fram och tillbaka till stan. Bland annat har jag jobbat ett par timmar och bokat introdagar på mitt nya jobb! Det kommer snart att bli full rulle kanelbulle ;)

 

Men nu var det inte kanelbullar jag skulle skriva om, utan om en knaprig underbar liten småkaka. Jag måste säga att just cashewnötter är otroligt goda att göra småkakor på. Det har helt enkelt tillsammans med choklad blivit min favoritingrediens i småkakor. Jag använder mig framförallt av salta cashewnötter eller torrostade (dessa är också salta och tom enligt mig snäppet godare). Jag gjorde både en variant med kakao i och en utan. Det är självklart en smaksak om vad man gillar bäst. Jag tycker nog att chokladsmaken var godast!

 

 



 

Cashew- och kokoskakor – 4 stycken

 

20 gram smör
25 gram cashewnötter
1½ msk riven kokos
2/3 msk kokosmjöl
1 2/3 msk stevia strö
10 gram sockerfri mjölkchoklad

 

För chokladkakor: tillsätt lite kakao och extra stevia strö

 

Finhacka cashewnötterna (jag använder mig av salta) och hacka chokalden. Blanda cashewnötterna med riven kokos, kokosmjöl, sötning och hackad choklad. Blanda även ner kakao och lite extra sötning för chokladkakor. Blanda sedan ner smöret. Gör fyra stycken platta kakor av kakdegen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter tills kakorna får en aning färg i kanterna.

 

Som vanligt vill jag påminna om att låta kakorna kallna innan du rör dom. Annars går de sönder, vilket inte blir så fint!

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Monkan

Å jag gillar verkligen cashewnötter! Sockerfri mjölkchoklad, är den sötad med stevia?
/M

Svar: Yes, det brukar jag köra på. Köper cavaliers (oftast med hasselnötter). Mums!
Marja

2012-08-29 @ 19:12:48
URL: http://www.lilltappanskok.blogspot.se
Postat av: Anna Haeggman

Smält smör eller rumsvarmt?

Svar: Rumsvarmt!
Marja

2012-08-29 @ 20:33:33
Postat av: Jessica

Hej hej! Vilken mysig blogg med massa inspiration!
Varm kram!

Svar: Hej och stort tack! Hoppas du tittar in många gånger för ännu mer inspiration :)
Marja

Postat av: Mårtenssons kök

Så gott det låter med nötterna och kokosen!

2012-08-29 @ 20:47:21
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Anna

Håller med, fettuchini är goda. De är nog bäst enligt mig =)
Den där ska jag testa, ser gott ut =)

Svar: Jag har bara testat nudlarna, ännu inte köpt fettuchini! Det ska jag göra...
Marja

2012-08-29 @ 20:51:15
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: Viktkamp

ser så gott ut =)

2012-08-29 @ 21:28:09
URL: http://viktkamp.webblogg.se
Postat av: Denise 23 - mamma till Kevin och tjejen i magen

Gud så gott!

2012-08-30 @ 08:32:29
URL: http://familyportrait.blogg.se
Postat av: Vonskareng

Åååh gudars vad smask!

2012-08-30 @ 11:24:08
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: hennysbroadway

Sv; Tack, jag blev själv riiktigt nöjd med dom! :) Ser supergott ut! Yummy! ;D

2012-08-30 @ 11:41:49
URL: http://Www.hennysbroadway.blogg.se
Postat av: Lana

Mmm.. som vanligt ett smaskigt recept till! Sparar på en gång! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

2012-08-30 @ 13:19:05
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Sonja

Mmmm, vilka härliga kakor!

2012-08-30 @ 15:54:40
URL: http://motionwellness.blogspot.se
Postat av: Johanna

Cashew och kokos låter som en toppenkombination! Och riktigt knapriga ser dem ut :)

Svar: Ja, det blev rikttigt knapriga! Bara man väntar tills de kallnat förstås :)
Marja

2012-08-30 @ 17:12:10
URL: http://alovelycake.blogspot.com
Postat av: Tina

vilka härliga kakor. Cashewnötter är verkligen gott i kakor!!

2012-08-30 @ 19:08:45
URL: http://peachloveinfood.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0