Trelagerkaka med banan, jordnöt och choklad

 
Läs originalinlägget på bakasockerfritt.se!
 
Igår gjorde jag en så galet god kaka med den ljuvliga smakkombinationen banan, choklad och jordnöt. Kan det bli mycket bättre? Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan ägg och bakpulver. Dock gör bananen den något mjuk, vilket bidrar till en härlig och något kladdig konsistens. Toppad är kakan med min hemmagjorda jordnötssmör och ett lager smält choklad! Perfekt att baka och fira in helgen med. Eller vad tycker ni?
 
 
 
 
 

Banan- och jordnötskaka

Ni hittar receptet HÄR!

 

 

 
 

Sommartårta

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se!

 

Ingen har väl glömt att det är midsommar på fredag om en vecka!? Ska ni göra något roligt? Eller kanske bara vara hemma och ta det lugnt och ta hand om er själva? Själv ska jag tillsammans med Vincent och Artur hyra en bil och åka till Flen där Arturs mamma bor. Där ska vi fira med hans två bröder och deras respektive (och deras mamma såklart). Det blir första "resan" och övernattningen borta med barn. Jag håller tummarna för att det ska gå bra.

Jag har bakat en så god sommartårta som passar fifint till denna typ av tillställning. Jag gjorde tårtbottnen i en 12-cm springform och har inte testat i en större form för er som undrar. Men om ni gör det rekommenderar jag som vanligt att ni fyrdubblar ingredienserna. Och var då försiktiga när ni skär bottnen i två delar! 
 
Den här tårtan blev verkligen fantastiskt god och Artur gav den det höga betyget MVG++. Mitten har jag fyllt med mosad banan, sylt (eller mosade bär med lite sötning) samt lite grädde. Sedan har jag dekorerat tårtans kanter och topp med massa vispad grädde och toppat med hallon och blåbär. Fantastiskt!
 
 
 

Sommartårta  

Du hittar receptet på bakasockerfritt.se! 



 
 
 

Baka Sockerfritt e-magasin nr. 8 ute nu!

Läs originalinlägget på www.bakasockerfritt.se.
 
 
Äntligen är dagen D här! Jag släpper mitt åttonde e-Magasin! Detta magasin har tema frukost och består utav 23 stycken smarriga recept som har kommit att bli några av mina favoritrecept. 19 av dessa är recept på frukost, medan 4 är "extrarecept" på bakverk som blev så himla bra att de också fick vara med i magasinet. Det har legat grymt mycket tid bakom det, så jag hoppas och tror att ni kommer gilla det skarpt!
 
Detta åttonde nummer av Baka Sockerfritt e-Magasin bjuder på frukostrecept såsom morotscones, ugnspannkaka, frukostpaj, och müsli. Bland extrarecepten finns dessutomden godaste cheesecaken jag någonsin bakat och underbara no bake bountybollar. Jag blir nästan lite stolt över dessa recept! Förutom alla recept bjuder jag på intressant fakta, bra tips och en intervju med ingen mindre än självaste PT-Fia (jag är så glad över detta)!
 
 
Baka Sockerfritt e-Magasin är en serie e-magasin på cirka 40 sidor, speciellt anpassat för att läsas i mobilen. Där är den absolut snyggast, men givetvis går det att öppna och läsa den överallt (såsom på en dator eller iPad). Min tanke är att man med magasinen kan ha något kul att läsa på kanske tunnelbanan, i någon kö, eller när helst man vill se på aptitretande bilder och/eller få inspiration på hälsosammare recept. Min andra tanke är att man kan ha mobilen liggande bredvid sig när man bakar. Själv avskyr (okej, kanske är avskyr var ett starkt ord, men irriterar mig gör det) jag att gå fram och tillbaka till datorn mellan varje ingrediens (för jag har sämst korttidsminne, även när det gäller recept jag skapat själv).
 
Det absolut bästa med dessa e-Magasin, är att de innehåller mina bästa recept! Jag har kontinuerligt hemlighållit mina favoriter, och nu kommer de alltså ut i mina e-Magasin. De flesta av recepten här går enbart att få tag på via magasinet. Till recepten har jag gjort en ungefärlig energiberäkning med kalorier och kolhydrater.
 
Du köper magasinen genom att klicka på "Köp nu", högst upp i den högra spalten på hemsidan bakasockerfritt.se (om du tittar i mobilen finner du den längre ner, efter alla inlägg), så skickar jag magasinet så fort jag kan. Magasin nr. 8 kostar enbart 33 kr. Betalningen sker via paypal vilket är otroligt enkelt och såklart riktigt, riktigt säkert! Det går också bra att betala via faktura. Maila mig då ([email protected]). Hör av er om ni har frågor!
 
 
 
 

RSS 2.0
Matbloggstoppen