bakasockerfritt

Mandelkrans

Härligt med lördag! Jag håller för tillfället på och experimenterar med semlor här hemma. Så fort jul och nyår tog slut märker man att semlorna börjar ta plats i affärer, butiker och bloggar. Jag tycker bara det är kul, jag älskar att fira saker! Medan semlorna bakas lägger jag upp ett recept på en fin liten mandelkrans toppad med hallon och grädde. Fräscht och gott! 

 

 

 

 

Mandelkrans

 

1 äggvita
2/3- 3/4 dl mandelmjöl
1 msk stevia strö
1 krm vailjpulver
eventuellt choklad (jag använde ljus)

 

Fyllning: grädde, stevia strö, hallon

 

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan lätt. Blanda ner mandelmjölet, stevia strö och vaniljpulver. Häll smeten i en rund cirkel (ca 10 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Lägg eventuellt på små bitar av choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt kallna. Strö gärna över florsötning.

 

Vispa grädde och lägg mitt på mandelkransen. Banda hallon (eller andra bär) med lite sötning och fördela över grädden.

 


Kommentarer
Postat av: Katarina

Det ser så fräscht ut!

2013-01-19 @ 16:37:18
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: bakbokmat

Vilken fin och inspirerande blogg du har! Jag har vänner med glutenintollerans och ser ut att kunna hitta många fina glutenfria recept hos dig.

Svar: Tack snälla! Jag hoppas du hittar massor av recept som passar dig och dina vänner :) Välkommen åter!
Marja

2013-01-19 @ 18:08:51
URL: http://bakbokmat.wordpress.com
Postat av: elin

Mums ser super gott ut! Kommer du att lägga upp recept på nyttiga semlor? Kram

Svar: Det kommer jag absolut göra! Ska experimentera lite till bara ;)
Marja

2013-01-19 @ 18:21:29
URL: http://workformydreambody.devote.se
Postat av: Victorias provkök

Blir det bra att bak med Stevia? Smakar det som "vanligt"
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Svar: Jag användr stevia strö, som är lika sött som socker. Det fungerar jättebra med detta, jag känner ingen bismak!
Marja

2013-01-19 @ 22:59:41
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
Postat av: Malin

Ser riktigt trevligt ut! mums!

2013-01-20 @ 08:02:51
URL: http://www.malinstang.se
Postat av: findus

hej, är det tänkt för en eller fler port?

Svar: det bör räcka till en eller två portioner. Det är den kransen på bilden som ingredienserna räckte till.
Marja

2013-01-20 @ 10:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0