bakasockerfritt

Mazarinkaka med hallontäcke

Igår fick jag en riktigt glad överraskning, då jag fick tillbaka mitt tentaresultat! De senaste terminerna har det gått, enligt mig, överraskande bra på tentorna. Det är så att jag blir lite stolt över mig själv! Detta får jag fira genom att gå på Indisk restaurang ikväll :)

 

Mazarinsmaken tillsammans med hallon är en av de godaste kombinationerna jag vet (och följden är att jag bakar med denna kombinationen lite då och då). Härom veckan gjorde jag en mazarinkaka som jag toppade med enn lager med mosade hallon. Riktigt saftig blev den dessutom!

 

 

 

 

 

Mazarinkaka med hallontäcke

 

30 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2 msk mjölk/grädde
2 msk stevia strö
2-3 droppar bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

 

Hallontäcke:
80 gram hallon
1 msk vispgrädde
½ krm vaniljpulver
ev sötning

 

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt bittermandelarom och ägg och blanda väl. Tillsätt till sist smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform (12-cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

Lägg ingredienserna till hallontäcket i en kastrull. Värm och låt skjuda tills hallonkrämen tjocknat. Är den för rinnig går det bra att låta den rinna av i en sil. Fördela över hallonröran på mazarinkakan.

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Har du eller har du tänkte göra kubb vid något tillfälle? Det är någonting jag verkligen saknar! :)

Svar: Jag har tänkt göra det länge, men då jag gjort finska pinnar har jag inte gjort det. De är väl typ jättelika? länken till finska pinnar är: http://bakasockerfritt.blogg.se/2012/june/finska-pinnar-1.html. men ska nog ta och försöka mig på kubb iaf!
Marja

2013-02-05 @ 19:40:05
URL: http://awesomecaroline.blogg.se
Postat av: Mårtenssons Kök

MAzarinkaka är vi väldigt förtjusta i här, men med hallontäcka har vi inte testat, låter väldigt gott.

2013-02-05 @ 22:16:44
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: tina

Grattis till tentan, klart du ska fira! Mazarinkakan ser god ut!

2013-02-05 @ 22:32:20
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Katarina

Ja, jag gillar också jätte mycket smakerna av mazarin och hallon ihop! Roligt att det gått bra med tentorna, grattis!

2013-02-06 @ 03:07:02
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Beatrice

oj vad gott det ser ut!! denna borde jag testa! :)

2013-02-06 @ 10:33:57
URL: http://beatriceahs.blogg.se
Postat av: Carin

Kan man skippa hasselnötsmjölet och köra med t ex bara mandelmjöl?
Ser supergott ut, första besöket på din sida men garanterat inte sista :D

Svar: Det går jättebra att köra med mandelmjöl! Det är mest för att jag ctyker hasselnötsmjöl är så gott :) Tack, det var jättekul att höra att du gillar mina recept! Välommen många gånger igen!
Marja

2013-02-06 @ 13:58:39
Postat av: Lana

Grattis till fina resultat! Duktig du är! :)
Kakan ser farligt god ut! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana

2013-02-06 @ 16:58:25
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Therese

Haha, jag läste först margarinkaka och tänkte -nämen usch ;-) Men men sen läste jag lite mer noggrant och åååå så gott det låter och ser ut :-)

Svar: haha, ja det lät inte gott alls! Smör ska det vara! Älskar mazarin :)
Marja

2013-02-07 @ 13:53:07
URL: http://teatravel-glutenresan.blogspot.se/
Postat av: Mia

Det här måste provas i helgen...låter hur gott som helst!! :-) Grattis till tentaresultaten:-)

2013-02-07 @ 15:19:12
Postat av: Johanna

Hej!

Jag tänkte testa denna men är allergisk mot hasselnötter. Vet du om det är bäst att byta ut det mot mandelmjöl eller bakepro? :) Tacksam för svar! Gärna i min blogg, annars lär jag missa det..;)

Svar: Jag skulle köra på mandelmjöl! Eller finhacka/mala någon annan nötsort.Jag svarar i din blogg med :)
Marja

2013-02-08 @ 09:19:46
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0