bakasockerfritt

Persikokaka

Usch, det känns att plugget börjat. Det var mycket länge sedan jag satt till sent på kvällen och studerade (vilket jag gjode igår). Jag har dock inte saknat det.

 

Är förresten persikosäsongen över än? Hoppas jag inte är försenad med mitt recept på en god persikokaka!!

 

 

 

Persikokaka

 

Smet:
30 gram smör
1 ägg
20 gram finhackade valnötter
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 ½ -3 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver

 

Persikofyllning:
40 gram persika (av en skalad persika där kärnan är borrtagen)
½ msk stevia strö
1 msk vispgrädde
1½ msk vatten

 

 

Persikofyllning
Skala en persika och skär bort ca 40 gram i små bitar från persikan. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt skjuda medan du vispar (med en vanlig visp) lite då och då tills vattnet försvunnit. Tillsätt stevia strö och grädde. Koka upp och skjud tills ”persikogrädden” blivit till en lös puré. Fortsätt med smeten.

 

Smet:
Smält smöret. Vispa ägget pösigt med en elvisp. Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver. Rör ner smöret. Häll ca hälften av smeten i en bröad springform på 12 cm. Fördela persikofyllningen över och därefter resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 17 minuter.

 

Om du använder en 24-centimeters form går det utmärkt att fyrdubbla alla ingredienser!

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Erika

Vilken smarrig kaka! Lite annorlunda med den fyllningen - verkar gott!

Var med i min bak-utlottning på min blogg om du vill!

Ha en bra dag!

2012-09-12 @ 17:22:11
URL: http://erikasfunderingar.blogspot.com
Postat av: Lana

Smeten till den här kakan är helt i min smak! Mums! :)
Ha en fin kväll!
Och plugga inte ihjäl dig! ;):)
Kram kram
//Lana

Svar: Tack! jag ska föröka att inte plugga ihjäl mig ;) lite svårt bara när vissa lärare verkar vara lite förvirrade! Kram på dig!
Marja

2012-09-12 @ 19:00:17
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofie

Förlåt en dum fråga: varför allt det här mandel- och kokosmjölet i kakor med stevia? Funkar det inte med vanligt vetemjöl, eller vad är det jag har missat?

Svar: Ingen fråga är för dum! Jag bakar med inspration från LCHF och GI. Därför har jag uteslutit vetemjöl i min bakning. Olika sorters nötmjöl passar mig mycket bättre :)
Marja

2012-09-12 @ 22:37:04
URL: http://nal-o-trad.blogspot.se/
Postat av: jennifer

ser gott ut :D

2012-09-12 @ 22:50:28
URL: http://nattstad.se/jenniferlind
Postat av: Vonskareng

Oj vad luftig o mjuk o saftig den ser ut! Kanske den här jag bakar när min lchf kaka är slut!

Ååh längtar efter plugg nu faktiskt!

2012-09-13 @ 10:15:58
URL: http://vonskareng.blogg.se
Postat av: Emma - Olivias mamma ♥

Tack så hemskt mycket - det gör mig jätteglad! Jag tycker själv inte att jag är särskilt duktig på att fota, så beröm sitter alltid fint!

2012-09-13 @ 12:47:15
URL: http://emmaskoog.webblogg.se
Postat av: Kjersti

Nej då, det finns fortfarande fina persikor i affären. Nektariner med för den delen, och det borde ju gå lika bra. Kakan ser god ut. Själv ska jag snart ge mig i kast med en plommonkaka. Måste ta rätt på plommonen innan de ramlar av trädet. ha det bra!

2012-09-13 @ 16:46:59
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/
Postat av: Marie

Tack snälla du. :) Och tack för ännu ett bra recept. :)

2012-09-13 @ 21:41:03
URL: http://marieguld.blogg.se
Postat av: milla

Vilken härlig kaka:)

2012-09-15 @ 20:23:10
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0