Persikokaka
Usch, det känns att plugget börjat. Det var mycket länge sedan jag satt till sent på kvällen och studerade (vilket jag gjode igår). Jag har dock inte saknat det.
Är förresten persikosäsongen över än? Hoppas jag inte är försenad med mitt recept på en god persikokaka!!
Persikokaka
Smet:
30 gram smör
1 ägg
20 gram finhackade valnötter
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 ½ -3 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver
Persikofyllning:
40 gram persika (av en skalad persika där kärnan är borrtagen)
½ msk stevia strö
1 msk vispgrädde
1½ msk vatten
Persikofyllning
Skala en persika och skär bort ca 40 gram i små bitar från persikan. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt skjuda medan du vispar (med en vanlig visp) lite då och då tills vattnet försvunnit. Tillsätt stevia strö och grädde. Koka upp och skjud tills ”persikogrädden” blivit till en lös puré. Fortsätt med smeten.
Smet:
Smält smöret. Vispa ägget pösigt med en elvisp. Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver. Rör ner smöret. Häll ca hälften av smeten i en bröad springform på 12 cm. Fördela persikofyllningen över och därefter resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 17 minuter.
Om du använder en 24-centimeters form går det utmärkt att fyrdubbla alla ingredienser!
Vilken smarrig kaka! Lite annorlunda med den fyllningen - verkar gott!
Var med i min bak-utlottning på min blogg om du vill!
Ha en bra dag!
Smeten till den här kakan är helt i min smak! Mums! :)
Ha en fin kväll!
Och plugga inte ihjäl dig! ;):)
Kram kram
//Lana
Förlåt en dum fråga: varför allt det här mandel- och kokosmjölet i kakor med stevia? Funkar det inte med vanligt vetemjöl, eller vad är det jag har missat?
ser gott ut :D
Oj vad luftig o mjuk o saftig den ser ut! Kanske den här jag bakar när min lchf kaka är slut!
Ååh längtar efter plugg nu faktiskt!
Tack så hemskt mycket - det gör mig jätteglad! Jag tycker själv inte att jag är särskilt duktig på att fota, så beröm sitter alltid fint!
Nej då, det finns fortfarande fina persikor i affären. Nektariner med för den delen, och det borde ju gå lika bra. Kakan ser god ut. Själv ska jag snart ge mig i kast med en plommonkaka. Måste ta rätt på plommonen innan de ramlar av trädet. ha det bra!
Tack snälla du. :) Och tack för ännu ett bra recept. :)
Vilken härlig kaka:)