Ostkaka med ricotta
Jag började dagen på mitt favoritsätt - nämligen med en frukost på Gataue. Jag tar alltid en grov surdegfralla fullproppad med valnötter. Även pålägget är samma, jag alltid tar brie (älskar ost) med paprika (utan salami för jag undviker att äta kött). Jag brukar väldigt sällan äta bröd med mjöl. De två sorterna jag egentligen äter är just detta valnötsbröd samt finn crisp.
Som sagt så älskar jag ost. Även om ricotta inte är så likt den vanliga osten (det är en färskost), är det den ostsort jag äter mest. Jag har gjort ostkaka på både keso, ricotta och mascarpone. Denna gång blir det med ricotta:
Ostkaka med ricotta
1 ägg
60 gram ricotta
2 msk vispgrädde
1 ½ msk stevia strö
15 gram grovhackde mandelspån
2 krm bakpulver
½ krm vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
Blanda alla ingredienser väl i en bunke. Häll ostkakssmeten i en smord och bröad springform (som vanligt 12-centimeter). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter tills ostkakan är fast. Servera med grädde och bär!
Jag tycker denna ostkaka är godast då den fått stå till sig i minst ett par timmar (eller öven en natt).
sv: jo jag gillar tomatsåsen till smaken men det blir ju så jobbigt rinnigt och kladdigt ^^
Trevlig blogg du har, ska kika runt lite :) Ha en bra dag!
Ricotta är gott, både i bakverk och mat!
Vad spännande! Ser jättegod ut. Måste nog ta och köpa hem stevia, tittade på det i affären i går, men köpte inget.
Kram Malin
Mmmm..vem älskar inte ost! ;) Härligt.. <3 Fast nog äter jag bröd med mjöl alltid, men nog blir man lite rund i kanterna av det alltid! ;)
Vad mumsigt!
det här låter gott :) jag har gjort några liknande ricottarätter, men den här måste också testas :)
önskar dig en finfin vecka :) kram
Bästa gång jag gör en kesokaka till frukost så ska jag nog byta ut keson mot ricotta! Ricottakaka :D
Och det där såg väldigt inte dumt ut!
Åh det såg himla gott ut, kan bli till lördagens efterrätt kanske.