bakasockerfritt

Ostkaka med ricotta

 

Jag började dagen på mitt favoritsätt - nämligen med en frukost på Gataue. Jag tar alltid en grov surdegfralla fullproppad med valnötter. Även pålägget är samma, jag alltid tar brie (älskar ost) med paprika (utan salami för jag undviker att äta kött). Jag brukar väldigt sällan äta bröd med mjöl. De två sorterna jag egentligen äter är just detta valnötsbröd samt finn crisp.

 

Som sagt så älskar jag ost. Även om ricotta inte är så likt den vanliga osten (det är en färskost), är det den ostsort jag äter mest. Jag har gjort ostkaka på både keso, ricotta och mascarpone. Denna gång blir det med ricotta:

 

 

 

 

Ostkaka med ricotta

 

1 ägg
60 gram ricotta
2 msk vispgrädde
1 ½ msk stevia strö
15 gram grovhackde mandelspån
2 krm bakpulver
½ krm vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom

 

 

Blanda alla ingredienser väl i en bunke. Häll ostkakssmeten i en smord och bröad springform (som vanligt 12-centimeter). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter tills ostkakan är fast. Servera med grädde och bär!

 

Jag tycker denna ostkaka är godast då den fått stå till sig i minst ett par timmar (eller öven en natt).

 

 



 


Kommentarer
Postat av: LOUISE/KFMNPAH

sv: jo jag gillar tomatsåsen till smaken men det blir ju så jobbigt rinnigt och kladdigt ^^

Trevlig blogg du har, ska kika runt lite :) Ha en bra dag!

2012-09-16 @ 16:17:09
URL: http://kfmnpahlchf.blogg.se/
Postat av: Katarina

Ricotta är gott, både i bakverk och mat!

2012-09-16 @ 16:39:00
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Malin´s Diner

Vad spännande! Ser jättegod ut. Måste nog ta och köpa hem stevia, tittade på det i affären i går, men köpte inget.

Kram Malin

Svar: Det måste du testa! Superbra att använda istället för socker :)
Marja

2012-09-16 @ 17:28:02
URL: http://malinsdiner.blogspot.se
Postat av: Mary

Mmmm..vem älskar inte ost! ;) Härligt.. <3 Fast nog äter jag bröd med mjöl alltid, men nog blir man lite rund i kanterna av det alltid! ;)

2012-09-16 @ 21:19:07
URL: http://madebymary.se
Postat av: Karin O

Vad mumsigt!

2012-09-17 @ 03:07:48
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: Molly

det här låter gott :) jag har gjort några liknande ricottarätter, men den här måste också testas :)
önskar dig en finfin vecka :) kram

Postat av: Hanna

Bästa gång jag gör en kesokaka till frukost så ska jag nog byta ut keson mot ricotta! Ricottakaka :D

Svar: Ja, det tycker jag du ska! Både keso och ricotta är basvaror i mitt kök :)
Marja

2012-09-17 @ 18:33:36
URL: http://kanelsnackan.blogg.se
Postat av: malin

Och det där såg väldigt inte dumt ut!

2012-09-17 @ 20:38:31
URL: http://www.enlitensmakbit.blogg.se
Postat av: Lena

Åh det såg himla gott ut, kan bli till lördagens efterrätt kanske.

2012-09-17 @ 22:08:26
URL: http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0