Chokladkaka med mascarpone
Igår var det min första dag på den nya praktiken som ekonoimiassistent. Ekonomiassistent, låter det inte himla tjusigt? Gårdagen bestod mest av en introduktion av företaget och lite av mina arbetsuppgifter. Det känns lite nervöst då jag känner att jag inte kan så mycket praktiskt i området! Är det läge att säga "fake it until you make it"?
Här kommer ett till recept innehållande mascarpone. Och choklad! Har jag sagt att jag fullkomligt älskar choklad? Ungefär så mycket att jag åt en choladkaka till halva middagen igår ;)
Chokladkaka med mascarpone
Bottnen:
30 gram smör
2/3 dl mandelmjöl
¾ msk kokomjöl
1 ½ -2 msk stevia strö
1/3tsk kakao
Fyllning:
15 gram smör
20 gram mörk sockerfri chokald
65 gram mascarpone
1 ägg
1 äggula
4 ½ msk stevia strö
½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver
Bottnen
Blanda alla torra ingredienser med smöret (osmält) till en deg. Fördela i bottnen av en 12 centimeter stor springform.
Fyllning
Smält smöret tillsammans med den mörka chokladen (jag gör det i micron). Blanda mascarpone tillsammans med äggen väl, så att alla klumpar försvinner. Blanda ner resterande ingredienser inklusive chokladsmöret. Häll fyllningen på bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den) tills kakan börjar bli fast men fortfarande är lite kladdig och dallrig i mitten.
Servera med vispad grädde!
Ursäkta för de dåliga bilderna! Jag tog dom för flera månader sedan då jag fortfarande dumt nog fotade på kvällen.
Vad spännande Marjott! :D Ja, låtsas att du kan allt och är BÄST - så kommer du bli bäst!
Åh så smarrigt tårtan ser ut! Kul att första praktikdagrn gick bra!
Ja visst är burkarna söta :)
Jag är alldeles nedkärad i mascarpone nu <3
Som oerfarne ekonom är det inte alltid lätt men förtag brukar ha förståelse. Att plugga ekonomi är inte på långa vägar samma som att utföra det i praktiken. Man möter så mycket nytt, som definitivit inte dök upp i skolan - men det fungerar fin fint att "fakt it until you make it" (som en ekonom till en annan, kan jag erkänna att jag gjorde samma sak =)) Lycka till med praktiken!!!
Åh älskar mascarpone! Kakan ser supergod och saftig ut!
Hej Marja,
kul att du tittade in hos mig, din härliga och inspirerande blogg har jag väl koll på och bakat ifrån ett par gg.
Ang din kommentar, ja maten här i Sydney är galet god, har aldrig blivit besviken. Och det finns mycket hälsotänk men även en hel del rätt långt ifrån LCHF/GI...
Kakan ser jättegod ut! Jag blir mer och mer inspirerad att baka något när jag tittar in här :) Får nog försöka hinna med det i helgen.
Lycka till på praktiken! :)
Så smarrigt !! Härligt med nytt jobb .. jag är också ekonomiassistent !!
=)
Ser makalöst god ut :)
Åh såg supermumsigt ut!!
TAck :D
Ser sjukt gott ut =)
Jag skulle gärna jobba som ekonomiassistent :P
Åh vilken supermumsig tårta :)
Den ska jag nog testa nån gång!
Lägg gärna till mig på bloglovin, där hittade jag dig :)