bakasockerfritt

Kanelhjärtan

Idag hade jag föreläsning mellan 10-12 och 15-17. Lite irriterande med tre timmars håltimme, knappt så jag hinner hem! Men som tur är kunde jag luncha på Espresso house med underbara kompisar. Det förgyllde min dag :) Dessutom var den sista lektionen så tråkig att jag bestämde mig att gå efter halva.

 

Nu till dagens recept! Dessa skapelser är någon slags blandning mellan bulle och småkaka (de har alltså inte samma knapriga konistens som mina vanliga småkakor). Jag har smaksatt dem men kanel och använt mig av en pepparkaksform för att få fina hjärtan. Nästan lite juligt!

 
 
 

 

 

Kanelhjärtan – ca 15 stycken hjärtan

 

1 ägg
6 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsjöl
4 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
½ tsk kanel

Toppa med:
20 gram smör
kanel
stevia strö

 

Vispa ägget tillsammans med sötningen pösigt med elvisp. Tillsätt de resterande ingredienserna och blanda noga tills allt blandas. (Använd gäna händerna i slutet). Denna deg ska nu ha blivit tjock och kompakt och bör ej kladda speciellt mycket. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut degen till önskad storlek. Ju tunnare degen är, desto knaprigare bli de färdiggräddade kakorna. Ta ut hjärtan (eller önskad form) med hjälp av en pepparkaksform. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 7-10 minuter (beroende på tjockleken på kakorna).

 

Smält smöret och pensla på alla kakor. Strö över rejält med kanel och sötning efter smak.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Åh, det låter jättegott!

2012-11-12 @ 20:36:47
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Hanna

Mmmmm ser spröda å goa ut! :) Pluggar du på SU??

Svar: Yes! Håller mest till vid albano där ekonomerna håller till.
Marja

2012-11-12 @ 20:43:56
URL: http://kanelsnackan.blogg.se
Postat av: Jenda

Ser goda ut! :)
Tack för idag! Det gör vi om snart igen!

2012-11-12 @ 20:46:34
URL: http://jenda.se/
Postat av: Maria Jallow

Oj! Här var det rent livsfarligt att gå in -sockermonstret vaknade av dina fina, delikata bilder och beskrivningar.
Återkommer när jag ska baka något gott till jul, tror jag.

Svar: Haha, tack (tror jag ;))! återkom gärn snart!
Marja

2012-11-12 @ 21:17:30
URL: http://startarom.blogspot.se
Postat av: Lars

Det är rätt - strunta i stressigt jobb - och gå från tråkiga föreläsningar! Två kriterier: att utvecklas (+ klara tenta) och att njuta av livet och förundras!

2012-11-12 @ 21:26:40
Postat av: Karin

Va fina och goda de ser ut! :) Säger det igen....du måste skriva en bakbok! eller varför inte en "sju sorters kakor a la lchf"? :)
Kram

Svar: Tack snälla! Skulle vara underbart att ge ut en kokbo någon dag! Just nu pysslar jag med en liten bakbok till mig själv :)
Marja

2012-11-13 @ 14:50:30
URL: http://www.karinslchf.blogg.se
Postat av: Simone

älskar kanelhjärtan,de blir så fina och framför allt supergoda

2012-11-13 @ 22:56:38
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Karin

Va roligt! :) Det är ju en perfekt julklapp om du har några vänner eller i familjen som äter LCHF :) Kram

Svar: Verkligen, även fast de inte gör det! Och till mig själv att ha i framtiden :-)
Marja

2012-11-14 @ 08:30:11
URL: http://www.karinslchf.blogg.se
Postat av: Theresia

Det där med bakbok är nog inte alls någon dum idé, faktiskt. LCHF-böcker säljer ju som smör ;-) och det finns ju inte så många som bara handlar om bakning. Go for it! :)

2012-11-18 @ 20:49:55
URL: http://fruwikstrom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0