bakasockerfritt

Kokostoppar


Kokostoppar är i sig ett relativt LCHF vänligt bakverk - bortsett från sockret såklart! Jag har bytt ut socker mot stevia strö och toppat med choklad. Självklart går det att utesluta chokladtoppingen och det blir då en ommöjligt ännu mer lättbakad kaka!

Kokostoppar – 25 st

1 ägg
+ 1 äggula
150 gram kokosflingor
40 gram smör
½ dl + 2 tsk stevia strö
30 gram sockerfri mörkchoklad
1 msk kokosolja

Smält smöret. Blanda ägg och äggula med stevia och kokosflingor. Häll på smöret, rör om och låt stå i några minuter. Forma toppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter tills kakorna får färg.

Smält choklad med kokosolja och stevia i ett vattenbad. Låt både choklad och kokostopparna svalna. Häll över chokladen över kakorna. Går som sagt lika bra utan choklad!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0