Kladdiga chokladmuffins
Underbart goda muffins som passar perfekt som ett substitut för kladdkaka!
Kladdiga chokladmuffins - Ca 6 st
80 gram smör
1 stort ägg
½- ¾ dl stevia strö
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 40 gram mörk och sockerfri choklad
10 gram nötter (val-, pecan eller paranötter exempelvis)
½ kryddmått vaniljpulver
Ev. kokosflingor
Smält smöret och ta bort från plattan. Bryt ner chokladen i smöret under omrörning tills chokladen smält och tillsätt sedan ett par droppar vaniljpulver. Blanda socker, kokos- och mandelmjöl med grovhakade nötter i en bunke. Tillsätt smörblandningen och rör om. Häll i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter på 150 grader. När de har kallnat kan man strö över lite stevia strö.
Tips: Jag smörjde även bottnen på formarna med smör och strödde över lite koksflingor innan jag hällde över chokladsmeten.