Banankaka
Denna mjuka banankaka är nog min pokväns favoritkaka! Då denna kaka innehåller banan är den inte LCHF-vänlig och bör därför inte ätas av de som är kolhydratskänliga. För er andra kan jag starkt rekomendera denna kaka, bananerna bidrar med en härlig kladdighet och naturlig sötma. Som extra piff har jag blandat ner lite choklad. Ett riktigt toppen bakverk!
Banankaka
2 mogna bananer |
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakaon och nötterna. Mosa bananerna och blanda i smeten tillsammans med det smälta smöret. Dela äggen och blanda i äggulorna i smeten. Vispa äggvitor och grädde var för sig och blanda försiktigt ner i smeten. Ta bort ca 1/6 av smeten och lägg i en annan bunke. Blanda i kakao, choklad och 1 ½ tsk stevia strö i den andra smeten. Häll först i den ljusa smeten i en smörad och ”bröad” form (med mandelmjöl), ringla över chokladsmeten och rör lite en gång så att chokladsmeten åker ner lite i den ljusa smeten. Strö över grovt hackade nötter på toppen. Grädda lite lägre än mitten av ugnen på 150 grader i ca 25 minuter.