bakasockerfritt

Päronsmulpaj med nötter

 

Jag har hittat ett jättegott nytt päron som dykt upp i fruktavdelningen av affären, nämligen "Taylors gold". Ett väldigt sött och smakrikt päron som är min nya favorit. I denna päronsmulpaj har jag såklart också använt mig av Taylors gold.

 

 

 

 

Päronsmulpaj med nötter

 

Ca 1 – 1 ½ päron (ca 25 gram)
25 gram smör
40 gram blandade nötter/mandlar (jag nvände pecan-, para-, val- och hasselnötter  och mandlar)
1½ msk riven kokos
2½ msk stevia strö
2 krm kanel

 

Strö på kanel

 

 

Blanda rumsvarmt smör med hackade nötter, kokos, stevia strö och kanel. Skala päronet och hacka i bitar. Lägg päronbitarna i smuldegen och blanda runt. Lägg sedan i en smörad pajform som är 16 cm i diameter. Strö över lite extra kanel ovanpå pajen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Servera gärna med vaniljsås!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lana

Mmm... vad gott! Jag älskar kokos i alla former! Kan t.o.m. ta några teskedar med kokosflngor till kaffe! :)
Ha en toppen fredagskväll!
Kram kram
//Lana

Svar: Verkligen! Jag äter också kokosflingor/flarn rakt av!
Marja

2012-07-20 @ 18:00:08
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Det vill jaga absolut smaka!

2012-07-20 @ 20:42:11
URL: http://littledessert.se
Postat av: Silena

Vilken bra blogg du har!! Baka sockerfritt är precis det jag letar efter men vad exakt är stevia strö?! Kram!

Svar: Tack så mycket! Stevia strö är ett sötningsmedel som är naturligt och inte påverkar blodsockret - baserat på stevia och erythritol. Det är faktiskt icas produkt och köps därmed i icabutikerna. Stevia strö är lika sött som socker med samma konisistens. Går även bra att byta ut mot sukrin eller liknande!
Marja

2012-07-20 @ 20:43:16
URL: http://segaintesille.blogg.se
Postat av: Sanna

Åh det ser supergott ut :) kan tänka mig den med en skopa vaniljvisp till..

2012-07-20 @ 21:37:35
URL: http://engnuttasocker.blogg.se
Postat av: Tant Gul

Vad gott och lite ovanligt med päronsmulpaj. Det här receptet måte jag prova. Ser att du använder Stevia strö. Tycker du det är/funkar bra. Vi har funderat på att testa det.

Svar: Jag tycker det varöverraskande gott, speciellt med ett så smakrikt och gott päron! Jag tycker stevia strö fungerar perfekt, jag känner ingen konstig bismak (men jag tror vissa gör det). Det är dessutom likt socker då det är lika sött och har samma konsistens. Jag är inte ens sugen på vanligt socker längre! Jag tycker absolut du ska testa, det skadar aldrig!
Marja

2012-07-20 @ 22:51:14
URL: http://tantgulsblogg.se
Postat av: Susanna

Det ser helt fantastiskt gott ut!! Ska definitivt testa...men ska prova att ha lite proteinpulver i :)
/Susanna, Tasty Heath

Svar: Vilken bra idé! Ska nog ta och köpa snart. Funderar bara på vilken smak, kanske choklad?
Marja

2012-07-21 @ 12:33:24
URL: http://www.tastyhealth2.blogspot.com
Postat av: Matglade

Testade att göra denna pajen fast med rabarber för någon vecka sen och den blev super god, kanske ska testa med päron nästa gång! :)

2012-07-21 @ 18:40:09
URL: http://Matglade.blogg.se
Postat av: Anonym

oh tack så mkt! Vad snällt sagt :)! Lagt upp dagens kost med.

gud vad jag gillar din blogg! Super nice med alla sockerfria bakrecept. Har favoritmarkerat den på iphonen. Skall klura ut hur man lägger till den på bloglovin.

ha dt super bra!

Svar: Tack vad snällt sagt! :D det är så kul att man kan äta gott samtidigt som det är nyttigare än mycket annat!
Marja

2012-07-21 @ 23:44:39
URL: http://mscharlie.blogg.se
Postat av: Carro

Det här ska jag testa göra nån dag!

men tack!! =))

2012-07-31 @ 17:43:49
URL: http://carolineannamarie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0