bakasockerfritt

Kladdiga jordgubbsmuffins med jordgubbstopping

 
Idag får jag passa på att baka en hel del, för imorron åker jag nämigen bort i sex dagar! Jag ska på en liten biltripp med föräldrarna till Skåne och hälsa på en släkting där. På vägen dit stannar vi på ett par vandrarhem och utforskar landet lite. Nu blir det till att baka och packa klart!
 
Idag har jag bland annat gjort jordgubbsmuffins. Jag hade både färska jordgubbar och smetana i kylen som jag ville experimentera med. Här nedan ser ni resultatet!
 
 
 
 

 

Kladdiga jordgubbsmuffins med jordgubbstopping -  8 stycken

 

Jordgubbsmuffins:
70 gram smör
60 gram smetana 
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
3 msk kokosmjöl
6 msk stevia strö
2 droppe bittermandelarom
1 krm vaniljpulver
80-100 gram hackade färska jordgubbar
ev. 8 stycken sockerfria chokladbitar

 

Jordgubbstopping:
1½ dl vispgrädde
70 gram färska jordgubbar
2½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

 

Muffins
Smält smör och smetana i en kastrull. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver. Låt skjuda tills smeten tjocknar i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt därefter de tre mjölsorterna, ägg och bittermandelarom (se upp så du inte får för mycket av denna arom då den är väldigt stark). Rör der de hackade jordgubbarna. Häll i ¾ delar av smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt.  Lägg eventuellt i en chokaldbit (sockerfri) i varje muffins och täck över med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grade i ca 15 minuter.

 

Jordgubbstopping
Vispa vispgrädden hårt tillsammans med stevian och vaniljpulvret. Mixa jordgubbarna til en flytanda ”massa”. Häll i jordgubbsmixen i grädden och vispa tills allt blandas. Spritsa eller bred toppingen över muffinsen när dom kallnat. Toppa gärna med en jordgubbe på varje muffins!

 

 

 

Jag anvlände min sprits för första gången! Blev ett fint mönster på toppingen tycker jag.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Eija

Låter som ett riktigt spännande recept, och smaskigt :)

2012-07-01 @ 19:36:23
URL: http://sotebrodsfrojd.se
Postat av: Lisa - Kreativ bakning ♥

sv: Tack så mycket! Javisst blir det lite finare så? :) Kram

2012-07-01 @ 19:54:05
URL: http://muzicmecupcake.blogg.se
Postat av: Lana

Som vanligt, hur gott som helst! Nästan livsfarligt att gå in på din blogg med så många läckra bakrecept! :)
kram kram

Svar: Tack så mycket! Jag blir så glad och smickrad över dina fina kommentarer :)
Marja

2012-07-01 @ 21:52:55
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com/
Postat av: Fotograf Malin Sundin

gott :)

RE: tack så mycket! önskar dig en trevlig måndag.

2012-07-02 @ 12:30:10
URL: http://malinsundin.blogg.se
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Yum du, de ser riktigt läckra ut! Får nog banne mig lägga till dig på min blogglista så jag inte missar något smaskigt ;)

2012-07-02 @ 13:45:01
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Anna/Frostrosor

Så somriga! Smetana är gott att ha i frosting också, speciellt chokladfrosting. Hoppas du får en trevlig tripp!

2012-07-02 @ 20:18:13
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag hittade mandelarom på affären, är det samma som bittermandelarom?

Svar: Nej, det är det tyvär inte! Men de borde finnas på samma ställe. Jag har aldrig använt mandelarom, men kan gissa att de ger en liknande smak som det mandelmjöl jag redan använde. Bittermandel ger den klassiska "mazarinsmaken". Det går bra att använda vanlig bittermandel som man riven också!
Marja

2012-07-03 @ 07:42:20
Postat av: Victorias fotovärld

Mums, så gott det ser ut!

2012-07-03 @ 09:49:50
URL: http://victoriarennerstahl.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Jättefina mums!

2012-07-03 @ 23:44:43
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0