bakasockerfritt

Jordnötsmuffins med creme cheese-topping

 

Min dator är minst sagt lite bedräglig. Ibland vill den inte få upp internet (fast det finns motagning)! Och jag som är lite beroende av internet blir ibland lite frutrerad. Men nu är det uppe så jag ska vara glad! Nu är vi i Skåne, på ett vadrarhem i Höör närmare bestämt. Som tur är är det ett av de bättre vandrarhemmen med toa/dusch och tv på rummet :) Imorgon ska vi besöka en släkting vilket ska bli roligt!

 

Jag lägger upp ett recept på jordnötsmuffis med en fräsch creme cheese-topping! Det är relativt sällan det används nötter i muffins, men det ska det bli ändring på! När jag kommer hem ska jag testa muffins med cashewnötter i.

 

 

 

 

Jordnötsmuffins med creme cheese-topping - ca 8 till 10 stycken

 

Muffinssmet:
40 gram rumsvarmt smör
80 gram jordnötssmör
2 ägg
6 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ dl stevia strö
1 krm vaniljpulver
1½ tsk bakpulver

 

Topping:
50 gram mjukt smör
140 gram creme cheese
1 dl flor sötrix eller motsvarande
2 krm vaniljpulver

 

Vispa smör, jordnötssmör och stevia strö med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan. Blanda sedan ned mandel- och kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vispa kort så allt blandas. Lägg smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills muffinsen blivit fasta.

 

Medan muffinsen kallnar kan du göra toppingen. Låt smöret bli riktigt mjukt, alternativt värm i micron. Vispa det mjuka smöret med sötningen, vaniljpulver och creme cheese med elvisp. Bred på toppingen på de avsvalnade muffinsen.

 

 

 

Saftiga och smarriga jordnötsmuffins!

 

 


Kommentarer
Postat av: Tina

Tack för kommentaren på min blogg. Dina muffins låter jättegoda och vilka härliga recept du har!!

2012-07-04 @ 19:04:37
URL: http://peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Jennifer Filippou

Sv: Tack! :D
Ja vi kan göra ett byte! Ska försöka lista ut hur man länkar på denna bloggportal! Kramis

2012-07-04 @ 19:56:03
URL: http://missjennifer.spotlife.se/
Postat av: Katarina

Jordnötssmör ger en god smak till muffins!

2012-07-05 @ 03:16:42
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: The Daily Meals

Sv: Gillar ditt bloggkoncept starkt! Massor av inspiration :)

2012-07-05 @ 13:00:14
URL: http://thedailymeals.blogspot.com/
Postat av: Amy's piece of cake

Låter gott med jordnötsmuffins, har jag aldrig testat!

2012-07-05 @ 13:27:22
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Eija

Låter som riktigt mumsiga muffins. Gillar allt med jordnötter i.. Ha det bra i vackra Skånelandet :)

2012-07-05 @ 20:45:04
URL: http://sotebrodsfrojd.se
Postat av: smultris

är det nåt särskilt jordnötssmör?
de vanliga innehåller väl en massa socker?

Svar: Jag använder just nu jordnötssmör från Monki. Helt utan socker! Består av jordnötter och salt enbart.
Marja

2012-07-07 @ 20:03:25
URL: http://www.smultris.se
Postat av: Smultris

Låter ju helt underbart. Ska kolla upp det, tack :)

2012-07-08 @ 10:39:01
URL: http://www.snultris.se
Postat av: Sofia

Du är verkligen duktig på att baka! Om man vill göra dessa muffins som en kaka i en form på 24cm, ska man dubbla receptet då, vad tror du?

Svar: En lite klurig fråga... Det ska nog gå bra att bara ta receptet gånger 1.5! Det beror på lite hur hög man vill ha dom. Men jag skulle tro 1.5 - 2 gånger.
Marja

2012-07-14 @ 10:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0