Hallonkaka med smak av mazarin
Jag är en riktig älskare av "mazarin-smaken", dvs. bittermandel. Jag har gjort en hel del bakverk med smak av denna ingrediens. Jag använder mig av bittermandelarom istället för själva mandeln. Jag känner att det är enklare och slipper oron för den giftiga amygdalin som bittermandeln innehåller. Just hallon passar utmärkt till, och ännu en gång har jag skapat en kaka med dessa två ingredienser tillsammans!
Hallonkaka med smak av mazarin - liten form på 12 cm
40 gram hallon
1 tsk stevia strö
Smet:
50 gram smör
1 äggula
1 ½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
ca 4½ - 5 msk stevia strö
4 msk vispgrädde
ca 3 – 4 droppar bittermandelarom
1 krm vaniljpulver
Smält smöret. Blanda hallon med 1 tsk stevia strö. Blanda alla ingredienser till smeten (smaka dig fram med sötningen). Smöra och bröa (med mandelmjöl) en springform som är 12 cm i diamater och häll i smeten. Toppa med hallonen. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 40 minuter. Servera med vispad grädde, gärna smaksatt med lite vanilj!
Fyrdubbla alla ingredienser om du vill använda en större form på 24 cm i diamater!
hejhej allt bra? :)/Rebecka
Håller helt med dig om mazarin/bittermandelnsmaken. För min del smakar det "mormor" och det kan ju aldrig bli fel.
Oh, den här kakan låter så himla gott! Måste också testa den nån gång! Jag älskar hallon!
Vet du, jag har bestämt mig för att baka din kladdkaka, fast istället för grädde ska jag ta kokosmjölk... ska bli spännande! Och så ska jag ha en hallonsås till den! Vad tycker du? :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Fin blogg :)
NOMNOM så gott
Ser gott ut!
http://prataommat.blogspot.com
Visst är mazarin gott!! Mums
Vilka fina bakverk du gör!
/M
Åh vad jag önskar att jag hade en ugn!
Mums, ser jättegott ut. Funderar på att köpa stevia jag med och testa. Idag bakat en underbar paj som fick mig att tänka på dig,http://mangiare.bloggplatsen.se/2012/07/16/8251028-notpaj/ där jag tror man kunde byta mjöl mot mandelmjöl o ev vill du byta ut sockret också, men fö ett recept som borde passa dig :)