Avokado- & chokladmousse
Av någon anledning har jag varit skeptisk mot att använda avokado till desserter/bakning. Helt obefogat märker jag nu! Jag har gjort ett flertal olika variationer med avokado och choklad och jag är helt lyrisk! Avokado gör moussen krämig och bidrar med en len och mild smak. Samtidigt ät den ju jättenyttig!
Ikväll jobbar jag för första gången efter min veckas semester. Det tar emot måste jag erkänna. Men idag är det dags för mig att säga att jag snart ska sluta på detta arbete, då jag fått två nya! Tidigare idag skrev jag faktiskt på kontraktet på mitt nya :)
Avokado- & chokladmousse – 2 portioner
1 mogen avokado
ca 1½ msk kakao
4 msk vispgrädde
ca 3 msk stevia strö (beroende på hur söt man vill ha den)
2/3 krm vaniljpulver
Mosa avokadon med en gaffel. Häll på kakao, vispgrädde, sötning (jag använder stevia strö, men det går lika bra med socker eller motsvarande) och vaniljpulver.Vispa någon minut med elvisp tills konsistensen blir som mousse. Lägg upp i små skålar eller glas. Toppa gärna med hackad eller riven choklad. Hur enkelt som helst!
Kan man ej använda stevia droppar till dina recept ist för strö?
Avokado och choklad var en spännande kombination!!
ja är fortfarande skeptisk till avokado i bakverk,smakar de inte mycket avokado eller smakar de inget?
Hej, tack för din kommentar i min mat- och bakblogg. Ska nu kika runt och se vad för gott du har här....
Ha en bra dag, Nadja
Håller med om att det låter konstigt med avokado i desserter/bakning men jag märker att det är fler och fler som använder det. Det här ser gott ut.
Jag har alltid varit skeptisk jag med, men jag kanske måste testa.
Detta lät riktigt gott, hittar jag ngn fin avokado nästa gång jag handlar så ska jag allt testa ;)
Japp ägg+bregott är toppen!! Testa ;)
Åh vad spännande det låter med choklad och avokadomousse! Alltid så roligt när man hittar en nyttig dessert som låter gott :)
Vi brukar göra en hallonmousse med avokado i, grymt god! Blir väldigt fin konsistens på moussen när man använder avokado, tycker jag.
Oj så gott :)
Mmm... vad gott det ser ut! :)
Jag känner mig med skeptisk till avokado i efterrätter, men kanske är värt att testa? Din mousse lät ju supergod!
Testade redan igår och det blev ju super smaskigt! Är det okej om jag skriver om moussen på min blogg och länkar till dig? :)
Testade detta igår. Väldigt god chokladmousse/pudding. Sötade med honung, inte sockerfritt då men bättre för mig än vitt socker. Bäst är nog konsistensen, galet bra!