bakasockerfritt

Toscakaka

 

Idag var det registrering för mitt sista år på universitetet. Så nu känns det att skolan snart kommer att börja igen (på måndag). Lite tråkigt måste jag säga att ledigheten är slut. Men, men, nu är det bara ett år kvar! 

 

För ett tag sedan gjorde jag en variant på den klassiska "Toscakakan". Istället för vanligt vitt mjöl har jag som vanligt använt mig av olika sorters nötmjöl, och istället för socker använder jag stevia strö.

 

 



 

Toscakaka

 

Smet:
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver

 

Toscatäcke:
25 gram smör
1 msk vispgrädde
¾ dl mandelspån
1 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

 

Smet
Smält smöret och vispa ägget pösigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner smör och ägg bland de torra ingredienserna. Häll i en liten from på 12 centimeter som smorts och bröats med mandelmjöl.

 

Toscatäcke
Låt smör och vipgrädde skjuda tillsammans någon minut i en katrull. Tillsätt mandelspån, sötning och vaniljpulver. Skjud under omrörning tills toscasmeten tjocknat.

 

Grädda kakan utan täcket mitt i ugnen i 175 grader i ca 16 - 18 minuter. Lägg på toscatäcket, flytta upp formen till övre delen av ugnen och grädda i ca 5 minuter till. Har toscatäcket fått stå och stelnat så värmer du den en stund innan den läggs på kakan (tillsätt eventuellt lite mer grädde).

 

Servera kakan med grädde eller vaniljvisp!

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Grym blogg! Massor av recept som är så lockande :) får bli att testa några recept senare :)

Svar: Tack så väldans mycket! Nu blev jag jätteglad :) Hoppas du hittar massor av inspiration här!
Marja

2012-08-28 @ 19:47:52
Postat av: hennysbroadway

Ååh vad härligt! Jag har alltid velat glra toscakaka! :)

2012-08-28 @ 20:16:13
URL: http://Www.hennysbroadway.blogg.se
Postat av: Monkan

Toscakakor var favoritkaka i mitt förra liv! Måste kanske prova. /M

2012-08-28 @ 22:54:42
URL: http://www.lilltappanskok.blogspot.se
Postat av: Katarina

Ser väldigt gott ut!

2012-08-29 @ 03:17:29
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lana

Mmm... otroligt gott! Måste nog prova nån gång... men då måste jag verkligen baka en LITEN kaka... för annars äter jag upp allt själv... ;)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

2012-08-29 @ 07:19:06
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Anna/Frostrosor

Det ser ju så gott ut med mandelspånen på toscakakan. Jag gör aldrig toscakaka, måste vara för att den inte innehåller choklad. Jag är ju en riktig sucker för allt med choklad i.

Svar: Nu kom du just på chokladtoscakakan, mycket bra ide!
Marja

2012-08-29 @ 09:19:20
URL: http://frostrosor.blogspot.com
Postat av: Mrs Sunshine

Tosca är ju så gott!!

2012-08-29 @ 10:59:21
URL: http://www.mrssunshinecooking.blogspot.com
Postat av: vonskareng

vad är det du pluggar till? :)

Svar: Civilekonom! 75% klart, 25 % to go!
Marja

2012-08-29 @ 12:09:49
URL: http://www.vonskareng.blogg.se
Postat av: bakbloggen

Aaaa man ska verkligen passa på å plocka massor med bär, synd bara att man inte kommer åt vissa :-(.. Jag beundrar verkligen din blogg! Finns massor med smarriga recept som är sockerfria och mjölfria,det uppskattas!:-))

Svar: Tack så mycket, det var riktigt kul att höra!
Marja

2012-08-29 @ 15:40:27
URL: http://hube.blogg.se
Postat av: Anna

Ser supergott ut!
Kul med en sista termin, vilken kurs är roligast som du läst?

Svar: Tack så mycket! Hm... Måste ha varit juridiken, kalkylering eller matten. Tror jag... Man glömmer så mycket efter tre år ;)
Marja

2012-08-29 @ 16:18:47
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: Marie Bergman

Nu blev jag glad som hittade din blogg. Här finns ju massor med gott jag måste testa att baka här hemma! :)

2012-08-29 @ 18:07:55
URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Amanda

Tosca kaka är ju en riktig goding! Blev genast sugen på att baka det!

2012-08-29 @ 19:29:35
URL: http://doppa.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0