Toscakaka
Idag var det registrering för mitt sista år på universitetet. Så nu känns det att skolan snart kommer att börja igen (på måndag). Lite tråkigt måste jag säga att ledigheten är slut. Men, men, nu är det bara ett år kvar!
För ett tag sedan gjorde jag en variant på den klassiska "Toscakakan". Istället för vanligt vitt mjöl har jag som vanligt använt mig av olika sorters nötmjöl, och istället för socker använder jag stevia strö.
Toscakaka
Smet:
35 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
Toscatäcke:
25 gram smör
1 msk vispgrädde
¾ dl mandelspån
1 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Smet
Smält smöret och vispa ägget pösigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör därefter ner smör och ägg bland de torra ingredienserna. Häll i en liten from på 12 centimeter som smorts och bröats med mandelmjöl.
Toscatäcke
Låt smör och vipgrädde skjuda tillsammans någon minut i en katrull. Tillsätt mandelspån, sötning och vaniljpulver. Skjud under omrörning tills toscasmeten tjocknat.
Grädda kakan utan täcket mitt i ugnen i 175 grader i ca 16 - 18 minuter. Lägg på toscatäcket, flytta upp formen till övre delen av ugnen och grädda i ca 5 minuter till. Har toscatäcket fått stå och stelnat så värmer du den en stund innan den läggs på kakan (tillsätt eventuellt lite mer grädde).
Servera kakan med grädde eller vaniljvisp!
Grym blogg! Massor av recept som är så lockande :) får bli att testa några recept senare :)
Ååh vad härligt! Jag har alltid velat glra toscakaka! :)
Toscakakor var favoritkaka i mitt förra liv! Måste kanske prova. /M
Ser väldigt gott ut!
Mmm... otroligt gott! Måste nog prova nån gång... men då måste jag verkligen baka en LITEN kaka... för annars äter jag upp allt själv... ;)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Det ser ju så gott ut med mandelspånen på toscakakan. Jag gör aldrig toscakaka, måste vara för att den inte innehåller choklad. Jag är ju en riktig sucker för allt med choklad i.
Tosca är ju så gott!!
vad är det du pluggar till? :)
Aaaa man ska verkligen passa på å plocka massor med bär, synd bara att man inte kommer åt vissa :-(.. Jag beundrar verkligen din blogg! Finns massor med smarriga recept som är sockerfria och mjölfria,det uppskattas!:-))
Ser supergott ut!
Kul med en sista termin, vilken kurs är roligast som du läst?
Nu blev jag glad som hittade din blogg. Här finns ju massor med gott jag måste testa att baka här hemma! :)
Tosca kaka är ju en riktig goding! Blev genast sugen på att baka det!