bakasockerfritt

Pecan- och valnötsmuffins

 

För att muntra upp mig själv i detta tråkväder kan jag tänka tillbaks på en muffins som faktiskt blev en av mina favoritmuffinsar. Pecannötter och valnötter passar riktigt bra i muffins och andra mjuka kakor. De har en ganska mild smak som jag älskar! Kanske något att göra i helgen?

 

 

 

Den här bilden blev riktigt dålig. Detta beror bland annat på det faktum att jag har väldigt svårt för att vänta på att kakorna jag gör ska svalna. Summan av kardemumman är att glasyrens självkart smälte... Tur att smaken ändå var helt underbar!

 

 

 

Pecan- och valnötsmuffins – 4 muffins

 

Muffinssmet:
65 gram rumsvarmt smör
50 gram finhackade pecan- och valnötter (i ungefär lika delar)
2 ägg
6 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1- 1 ¼ dl stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
4 krm kanel

 

Chokladkräm:
40 gram smält smör
55 gram mascarpone
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 tsk kakao

 

 

Smet
Blanda finhackade nötter (det ska vara totalt 50 gram) med övriga torra ingredienser till smeten.  Blanda noga ut med rumsvarmt smör. Vispa äggen pösigt med elvisp och tillsätt detta. Lägg i fyra muffinformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter, tills muffinsen börjat bli fasta (de får gärna vara lite kladdiga i mitten).

 

Chokladkräm
Smält smöret och blanda sedan noga med mascarpone så att alla klumpar försvinner. Tillsätt sötning, kakao och vaniljpulver och blanda väl. Bre eller spritsa på chokladkrämen på de avsvalnade muffinsen (det behövs  extra chokladkräm om du vill göra en ”hög” spritsning).

 

Tips: Jag tog undan hälften av chokladkrämen och uteslöt kakaon så att det blev en vaniljkräm på hälften av muffinsen. Glöm då inte att endast ta hälften av kakaomängden i den andra delen av krämen!

 

 

Då jag även vill ha en bättre bild kan jag passa på att visa vad jag gjorde idag. Nämligen mina Devil's food muffins! Mums så goda de blev :)

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Nellie, Sara, Wilma

Devil´s food muffinsen ser ju helt underbart goda ut! ;)

Svar: De är vekligen goda också! Pecan- och valnötsmuffinsen ser inte mycket ut för världen (just här), men är lika goda dom!
Marja

2012-08-31 @ 17:36:41
URL: http://bakeourday.blogg.se
Postat av: vonskareng

åh toppingen är perfekt spritsad, själv misslyckas jag ALLTID med just den delen!

Svar: Tack, vad kul att höra! Jag köpte en vanlig spritspåse på ica maxi. Tyvärr är den gigantisk och passar egentligen inte till mina mindre kakor.
Marja

2012-08-31 @ 21:43:26
URL: http://www.vonskareng.blogg.se
Postat av: Angelica - Vardagsliv med LCHF

Allt du gör ser så gott ut!!

Svar: Vad glad jag blir, tack!!
Marja

2012-08-31 @ 22:08:23
URL: http://ankianka.blogg.se
Postat av: Lana

Otroligt gott! Jag älskar valnötter och pecannötter! Så de här muffisarna ska jag nog baka nån gång! :)
Ha en toppen helg!
Kram kram
//Lana

Svar: Ja, det tycker jag absolut du ska göra! :) Så synd att bilden inte gör muffinsen rättvisa!
Marja

2012-09-01 @ 07:23:22
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: christin

Amen gud vad god din blogg är!

2012-09-01 @ 08:28:04
URL: http://harts.blogg.se
Postat av: Anette

Sv:
Tack snälla du.
De här cuppisarna ser gudomligt goda ut, för att inte tala om DFC!!!!

2012-09-01 @ 09:51:38
URL: http://anettesstabak.blogspot.com/
Postat av: Pau

Men gud va snygga... åhh... dreglar lite här... :O <3

2012-09-01 @ 16:41:35
URL: http://cozycoffin.blogg.se
Postat av: Anna

Tack för detta tips, måste göras :P
Vad är de för kurs du läste när du hade de böckerna?

Svar: Ekonomistyrning tror jag bestämt det hette!
Marja

2012-09-01 @ 21:48:13
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: Simone

hehehe,ibland blir de så för mig oxå,är för ivrig men goda ser dem definitivt ut och vara

2012-09-02 @ 16:11:10
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0